Maja Ognjenović i Teodora Pušić (©MN Press)
Maja Ognjenović i Teodora Pušić (©MN Press)

Poslastica za publiku: Sudar ekipa koje su poslednji put poražene početkom novembra

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 12:36

Skandići i Vero Volej Milano sastaju se večeras od 21 čas u derbiju kola

Subota je rezervisana za dva derbija u Seriji A1 za odbojkašice. Jedan bi trebalo mnogo više da privuče publiku jer se sastaju dve ekipe iz vrha - Skandići i Vero Volej Milano (21.00). Onaj drugi biće zanimljiv uglavnom pristalicama klubova koji su glavni akteri - u borbi za opstanak sudariće se Trentino i Kazalmađore (17.00).

Prava poslastica biće okršaj timova koji uspešno koračaju iza vodećeg Koneljana. Trećeplasirani Skandići dočekaće na domaćem terenu Vero Volej Milano, koji je trenutno na drugom mestu.

Izabrane vesti

Obe ekipe su u sjajnoj formi, uhvatile su zalet još početkom novembra i ne popuštaju. Skandići je poslednji put poražen 1. novembra, bolji je tada bio Koneljano. Vero Volej je poslednji put pao protiv istog rivala - to se desilo četiri dana kasnije - 5. novembra.

Biće ovaj duel zanimljiv i zbog dve Srpkinje - jedna će se sigurno radovati. Maja Ognjenović je pokretački motor Skandićija, od nje zavise sve akcije i na njenim krilima ove sezone uspešno lete saigračice...

Teodora Pušić kao konkurenciju ima Brendu Kastiljo, tako da je pitanje da li će večeras dobiti šansu... Ona nije od početka sezone deo tima, stigla je sredinom novembra, tako da ima još vremena da se nametne za veću minutažu protiv najjačih rivala.

Kvalitetna odbojka je zagarantovana, žestoka borba takođe... U glavnim ulogama biće dva dominantna korektora - Paola Egonu i Ekatarina Antropova. Njih dve osvajaju najveći broj poena i od njihovog raspoloženja zavisi kakav će biti tok meča.

PRVENSTVO ITALIJE ZA ODBOJKAŠICE

16. kolo

17.00: Trentino - Kazalmađore

21.00: Skandići - Vero Volej

Nedelja

17.00: Bergamo - Firenca

17.00: Koneljano - Kjeri

17.00: Novara - Pinerolo

17.00: Valefolja - Kuneo

19.30: Busto Arsizio - Roma



tagovi

Maja OgnjenovićTeodora PušićŽOK Vero Volej Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara