Robert Vitaker se vraća u oktagon (©AFP)
Robert Vitaker se vraća u oktagon (©AFP)

Poslednja UFC noć u Abu Dabiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.20. | 11:18

Večeras na Fight Islandu završna od planirane četiri borilačke večeri

Ove noći UFC, najmoćnija svetska organizacija mešovitih borilačkih veština, igra svoj poslednji ples na već popularnom Fight Islandu u okviru UFC Fight Night 3.

"Borilačko ostrvo", stvoreno ne bi li se nastavila takmičenja i tokom pandemije, locirano je poslednjih mesec dana na Jas ostvu u Abu Dabiju, prostoru inače predviđenom za sportske aktivnosti, gde je između ostalog svoje mesto našla i staza Formule 1.

Izabrane vesti

Nakon restarta takmičenja u UFC-u Ostrvo je 12. jula otvoreno zaista spektakularnim obračunima na UFC 251, a potom su usledile još dve borilačke večeri, četiri dana kasnije i minulog vikenda. I sada je vreme da se spusti zavesa na ovaj hrabar projekat cele organizacije koja je time pokazala da uvek postoji rešenje, čak i kada su uslovi zaista nenormalni.

Bilo kako bilo, poslednje veče na Fight Island-u biće bez sumnje interesantno pošto će u oktagon ući neka od najvećih imena MMA (mešovite borilačke veštine). Borba večeri je bez sumnje dugo očekivani sudar doskorašnjeg šampiona u srednjoj kategoriji, Australijanca Roberta Vitakera i uvek opasnog Darena Tilija. Vitakeru je ovo prva borba od kako je doživeo težak nokaut i ostao bez šampionskog pojasa od Israela Adesanje prošlog oktobra, dok Tili, koji je pobedom nad Kevinom Gastelumom u novembru pokazao da mu pomeranje u kategoriju više ne predstavlja problem, planira da bude sledeći prvak. Ko god da slavi, po svemu sudeći će izaći na megdan vladajućem Adesanji.


Jednako interesantan će biti treći okršaj dva majstora u poluteškoj kategoriji, bivših šampioona Šogun Rue i Antonija Nogeire. Dva Brazilca su se prvi put ukrstila još pre deceniju i po i Rua je oba puta slavio. Nogeira je inače objavio da će mu to biti poslednja borba u karijeri.

Vatrometa će biti i u prvom meču čuvenog Šveđanina Aleksandera Gustafsona u teškoj kategoriji pošto će se sa druge strane oktagona naći bivši vladar ove divizije, iskusni Fabricio Verdum.

Parove i kvote za UFC Fight Night 3 možete naći OVDE.


tagovi

UFCmmaborilačke veštineborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara