Odbojkašice Kjerija (©CEV)
Odbojkašice Kjerija (©CEV)

Potvrđeno gde se igra najbolja odbojka: Sva tri pehara u rukama Italijanki

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 22:13

Prvo Novara uzela trofej u CEV Čelendž kupu, onda Kjeri večeras u CEV kupu, pa će u Ligi šampiona Koneljano ili Milano

Najbolja ženska odbojka igra se u Italiji. Vode se često dileme da li je Turska u ovom trenutku jača, ali evropska takmičenja pokazuju da Turci barem ove takmičarske godine ne mogu da pariraju Italijanima.

Glavni dokaz za tako nešto su šampioni evropskih takmičenja ili učesnici završnice... CEV Čelendž kup osvojila je Novara, CEV Kup je večeras uzeo Kjeri, a od danas je poznato i da će u finalu Lige šampiona igrati Vero Volej Milano i Koneljano.

Izabrane vesti

S obzirom na to da je Turska uzela organizaciju Superfinala, sigurno da se njihova odbojkaška federacija nadala da će barem jedan klub stići do kraja - ali ništa od toga. U Ankari ili Istanbulu 5. maja boriće se dva italijanska kluba u finalu ženske konkurencije, a u muškoj će biti italijansko-poljski duel.

Kod odbojkaša het-trik mogu da ostvare Poljaci jer su dva pehara do sada uzeli igrači Projekt Varšave (CEV Čelendž kup) i Rešovije (CEV Kup). Ukoliko Jastrežebski uspe da pobedi italijanskog predstavnika u finalu (Lube ili Trentino) onda će sva tri trofeja otići u zemlju odbojke - Poljsku.

Odbojkašice Novare su ranije došle do CEV Čelendž kupa, a večeras je trofej u CEV Kupu podigao Kjeri. Taj tim je u prvom duelu sa Nojšatelom već odradio veliki deo posla, a večeras je pred svojim navijačima samo stavio tačku - 3:1.

Kjeri je do druge pobede predvodila Kaja Groblena sa 16 poena. Ona je imala napad od 60 odsto (20-12), jedan blok i tri asa. Italijanski tim je razliku u najvećoj meri napravio u bloku jer je iz tog elementa zabeležio 17 poena, a protivnice iz Švajcarske samo dva.

Već u prvom setu koji su dobile rezultatom 25:9 pokazale rivalkama šta ih čeka... Drugi su dobile nešto teže - 25:20 i već tada je sve bilo gotovo. Treći set je uzeo Nojšatel, a u četvrtom je ponovo uspešniji bio domaćin. Posle toga je usledilo veliko slavlje u hali...

CEV KUP - FINALE

Odbojkaši

Utorak

Rešovija - Lineburg 3:0 (prvi meč 3:0)

Odbojkašice

Sreda

Kjeri - Nojšatel (prvi meč 3:0)


tagovi

CEV KupŽOK KjeriŽOK Novara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara