©MN Press
©MN Press

Povratak u Seriju A: Jovović potpisao za Veronu

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 11:38

Ponovo će Srbin igrati u Italiji

Srpski tehničar Nikola Jovović prešao je u italijansku Veronu. Rođeni Novosađanin se vraća na Apenine posle šest godina, pošto je u od 2014. do 2017. godine nosio dres Monce.

Jovović ima bogatu odbojkašku karijeru iza sebe. Pored Italije igrao je i u Nemačkoj, Turskoj, Francuskoj i Rusiji. U poslednje dve sezone branio je boje ekipe Dinamo LO iz Sosonovi Bora, a prethodno je nastupao za Fridrishafen, Arkas Izmir, Zirat Bankasi, Ural i Spejser Tuluz.

Izabrane vesti

U svom prethodnom boravku u Italiji sa Moncom ostvario je 30 pobeda na 85 mečeva.

"Kad me je Verona kontaktirala nisam oklevao ni trenutka. Igrao sam tri sezone i znam nivo prvenstva, koji se s pravom smatra najkonkurentnijim na svetu. Povratak u Italiju predstavlja sjajnu priliku jer sam uspeo da steknem važna iskustva poslednjih godina, koja su mi omogućila da napredujem. Odmah sam shvatio ambiciju projekta", rekao je Jovović na predstavljanju u novom klubu.

Nikola sa reprezentacijom Srbije ima jednu zlatnu i dve bronzane medalje na evropskim prvenstvima, odnosno zlato i srebro osvojeno u Svetskoj ligi. Na klupskom nivou osvajao je šampionske titule sa Vojvodinom i Fridrihshafenom.

Zadovoljstvo ostvarenim poslom nije krio ni sportski direktor Verone Đan Andrea Markezi.

"Bio nam je potreban kvalitetan dizač, a Jovović se savšeno uklapa u profil koji smo tražili. Nikola se može pohvaliti važnom karijerom i iskustvom, kako na klupskom, tako i na nacionalnom nivou i ima prednost što već poznaje italijanski šampionat. Siguran sam da će njegov dopinos našem projektu biti neprocenjiv", rekao je Markezi.


tagovi

Nikola JovovićOK VeronaOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara