Mlađe seniorke Srbije (©MN Press)
Mlađe seniorke Srbije (©MN Press)

Poznat tim za Mediteranske igre: Iz domaće lige 10 odbojkašica, dve sa inostranim iskustvom

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.06.22. | 14:40

Marijana Boričić saopštila spisak igračica koje će putovati u Alžir

Još osam dana je ostalo do prve utakmice ženske odbojkaške reprezentacije Srbije na Mediteranskim igrama. Naše devojke će otvoriti turnir duelom sa Francuskom (27. jun, 10 časova), a drugi meč će igrati sa Hrvatskom (28. jun, 10 časova).

Od danas je poznato i u kom sastavu će srpski nacionalni tim igrati u alžirskom Oranu. Selektor Marijana Boričić odlučila se za 10 igračica iz domaćih klubova i dve koje imaju inostrano iskustvo.

Izabrane vesti

Na konačnom spisku putnika se nalaze:

Dizači - Rada Perović (Železničar, Lajkovac), Andrea Tišma (Volero Cirih, Švajcarska).

Korektori - Vanja Savić (Volero Le Kane, Francuska), Tara Taubner (Crvena zvezda).

Libero - Bojana Gočanin (TENT, Obrenovac).

Srednji blokeri - Minja Osmajić (Jedinstvo, Stara Pazova), Ana Malešević (TENT, Obrenovac), Hena Kurtagić (TENT, Obrenovac).

Primači servisa - Jovana Cvetković (TENT, Obrenovac), Isidora Kockarević (Jedinstvo, Stara Pazova), Vanja Ivanović (Železničar, Lajkovac), Branka Tica (Jedinstvo, Stara Pazova).

Pored Marijane Boričić u stručnom štabu ženske mediteranske reprezentacije Srbije su treneri Dušan Kovačević i Milan Jelesić, statističar Aleksandar Cvetković i fizioterapeut Slobodan Petrović.

U grupi A su Srbija, Hrvatska i Francuska, u grupi B Grčka, Severna Makedonija, Tunis i Egipat, a u grupi C Turska, Španija, Alžir i Italija.



tagovi

Mediteranske igreMarijana Boričićženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara