Felipe Perone i Nikola Jakšić (©Reuters)
Felipe Perone i Nikola Jakšić (©Reuters)

Poznati svi četvrtfinalisti Evropskog prvenstva: Tri klasika, Španci apsolutni favoriti

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 20:08

Rumuni najprijatnije iznenađenje u Zagrebu

Evropsko prvenstvo ulazi u završnicu, osam najboljih reprezentacija ostaće u Zagrebu da se bori za medalje i olimpijsku vizu, a ostali se sele u Dubrovnik. Podela na dve grupe je izvršena, poznati su svi četvrtfinalisti.

Španci i Hrvati iz jedne, a Mađari i Italijani iz druge grupe elitne divizije direktno su izborili plasman među najboljih osam. Od večeras svi znaju protivnike u borbi za polufinale, redom su im se priključivali Srbija, Crna Gora, Grčka i Rumunija.

Izabrane vesti

Najprijatnije iznenađenje šampionata u Zagrebu i Dubrovniku su Rumuni. Imali su u prošlosti velike rezultate, igrali i u polufinalu, skidali skalpove Hrvatskoj i Italiji... Kao i Srbija su bili smešteni u drugu diviziju i kroz nju se prošetali. Ostvarili su tri pobede, dobili za protivnika u osmini finala Gruzine i deklasirali ih (18:11).

Ni promil šanse nisu dali selekciji sa Kavkaza, čiji trener je Dejan Stanojević i čiju kapicu srpski vaterpolista Dušan Vasić, crnogorski Stefan Pješivac i hrvatski Marko Jelača. Težak poraz Gruzija je doživela u Zagrebu kraj Save, bila je u nokdaunu već posle prve četvrtine i nije imala rešenje za Vlad Luku Georgeskua, strelca pet golova.

Rumunija će na idućem Evropskom prvenstvu biti deo elitne divizije, a na ovom kontinentalnom šampionatu u četvrtfinalu je čeka Španija. Biće apsolutni favorit Crvena furija, no potceni li Rumune, mogla bi da ima problem.

U četvrtfinalu na papiru samo Španci imaju lak zadatak, u ostalim duelima sve derbi do derbija. Srbija će za prolaz u polufinale i borbu za medalju igrati protiv podmlađene Mađarske, Hrvatska i Grčka deliće megdan pred krcatim tribinama, dok će Italijani sa Crnogorcima ukrstiti koplja.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA VATERPOLISTE:

BARAŽ ZA ČETVRTFINALE

Sreda

Francuska – Srbija 10:14

Crna Gora – Nemačka 10:5

Četvrtak

Grčka – Holandija 15:10

Gruzija – Rumunija 11:18

ČETVRTFINALE

Petak

15.00: Mađarska – Srbija

16.30: Španija – Rumunija

18.30: Hrvatska – Grčka

20.15: Italija – Crna Gora


tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija ŠpanijeVaterpolo reprezentacija Rumunijevaterpolo reprezentacija MađarskeVaterpolo reprezentacija Italijevaterpolo reprezentacija HrvatskeVaterpolo reprezentacija Grčkevaterpolo reprezentacija Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara