Odbojkašice Vakifbanka (©CEV)
Odbojkašice Vakifbanka (©CEV)

Poznati svi parovi: Gabi u četvrtfinalu protiv kluba u koji prelazi

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 09:55

Aktuelni šampion Evrope će imati pakleno težak zadatak protiv Koneljana

Pravi spektakl čeka ljubitelje odbojke u završnici Lige šampiona za odbojkašice. U jednom delu kostura može da se kaže da je Vero Volej Milano veliki favorit protiv LKS Lođa, kao i da bi Fenerbahče trebalo bez problema da preskoči Štutgart, ali u drugom će biti veoma neizvesno. Barem tako deluje na papiru...

Aktuelni šampion Vakifbank sastaće se sa Koneljanom, ekipom koja ove sezone ne zna za poraz. Skandići će odmeriti snage dva puta sa Ezačibašijem, koji igra na krilima MVP grupne faze Tijane Bošković.

Izabrane vesti

Poslednje su do četvrtfinala stigle odbojkašice koje sa klupe vodi selektor Srbije Đovani Gvideti. Turkinje su i u drugom plej-of meču bile bolje od Rešova maksimalnim rezultatom. Franti je učestvovala u trijumfu sa 12 poena, Tompson je upisala 10, Gabi Gimaraeš devet. Naša reprezentativka Bianka Buša imala je šest.

Kapiten Vakifa Gabi Gimaraeš će na narednoj stanici imati priliku da se sretne sa klubom koji će sasvim izvesno pojačati u letnjem prelaznom roku. Taj transfer nije zvanično potvrđen, ali sa mnogo strana može da se čuje da je istina.

"Napravili smo važan korak ovom pobedom na domaćem terenu. Bila sam veoma srećna kada sam videla punu dvoranu", rekla je Gabi Gimaraeš. "Publika nam je dala mnogo energije od početka meča, to se i videlo u našoj igri. U trećem setu smo zaostajali, ali smo uspeli da se vratimo. Naravno, ima mnogo stvari koje treba da popravimo. Ali, ponosna sam na napredak koji je tim ostvario od početka sezone. Znamo da nas u četvrtfinalu čeka odlična ekipa, zato moramo dobro da se spremimo".

Sledeće nedelje neće biti evropskih utakmica, a četvrtfinalne bitke će početi oko 20. februara.

PLEJ-OF LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

Ezačibaši - Prometej 3:1 (prvi meč 3:0)

Potsdam - Štutgart 0:3 (0.3)

Vakifbank - Rešov 3:0 (3:0)

ČETVRTFINALE

Vakifbank - Koneljano

Ezačibaši - Skandići

LKS Lođ - Vero Volej Milano

Štutgart - Fenerbahče

POLUFINALE

Vakifbank/Koneljano - Ezačibaši/Skandići

LKS Lođ/Vero Volej Milano - Štutgart/Fenerbahče

***u plej-ofu, četvrtfinalu i polufinalu igraju se po dve utakmice, a u finalu jedna



tagovi

Gabi GimaraešvakifbankCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara