Rukometaši Vojvodine slave novu pobedu (©srl.rs)
Rukometaši Vojvodine slave novu pobedu (©srl.rs)

Pravi derbi u Novom Sadu: Šapčani pretili, ali Ocvirk i granitna odbrana šampiona presudili u finišu

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.10.23. | 21:59

Rukometna Superliga Srbije: Vojvodina pobedila Metaloplastiku sa 26:23 (16:11) i napravila odličnu uvertiru pred start Lige Evrope za šest dana. Slovenac „meč viner“, odlična krila Vorkapić i Sunajko u prvih 30 minuta. Milan Dakić i Milan Jovanović najbolji kod gostiju

Odlična utakmica u Novom Sadu, pravi derbi trenutno dve najbolje ekipe u rukometnoj Superligi Srbije. Na kraju pobeda Vojvodine na Slanoj bari protiv Metaloplastike sa 26:23 (16:11), ali je malo falilo da posle nekoliko godina desetostruki šampion naše zemlje bude poražen pred svojim navijačima. Kada se lomilo, iskustvo Lala, pogoci Gregora Ocvirka i Borisa Puhovskog, uz granitnu odbranu, slomili su otpor odličnih Šapčana.

Trener Voše Boris Rojević može da bude zadovoljan sa 51 minutom meča, kada su domaćini kontrolisali igru i rezultat, ali „žutih devet minuta“ od 33. do 42. stvoriće glavobolju trofejnom stručnjaku. Od gola Živana Pešića za sigurnih 17:12, Metaloplastika je napravila seriju 7:0, povela sa 19:17.

Izabrane vesti

Mirisalao je na iznenađenje u Novom Sadu. Sjajan u tim trenucima na golu je bio iskusni Darko Arsić. Milan Dakić je bio tvorac preokreta, odični su bili i Milan Jovanović i Mateja Dodić. Morao je Rojević da zatraži dva tajm-auta u nastavku. Ipak, kada se lomilo u finišu snaga Lala je došlo do izražaja. Odbrana je bila neprelazna. Ocvirk, Puhovski i Sunajko napravili su mini seriju od 3:0. Povela je Voša sa 24:21, šest minuta pre kraja.

Nisu se predavali gosti iz Šapca, smanjili su na 24:22, a onda ključan trenutak utakmcice. Sa igračem više u polju, Milan Jovanović gubi loptu, koja dolazi do Gregora Ocvirka, a Slovenac na prazan gol trese mrežu Šapčana. Tada je bilo sve gotovo. U finišu su Novosađani uspeli da sačuvaju prednost i ostanu jedini tim sa maksimalanim učinkom u dosadašnjem toku šampionata.

Voša je napravila odličnu uvertiru pred utorak i start Lige Evrope, duel u Skoplju protiv makedonskog vicešampiona Alkaloida koji s klupe vodi legendarni Kiril Lazarov.

Novosađani su odigrali najbolje prvo poluvreme ove sezone. Podsetili su na prošlu sezonu kada su delili lekcije kako u domaćim okvirima, tako i u Evropi, u EHF kupu. Granitna odbrana sa dvojicom Miljana, Pušicom i Vukovljakom, koja ne dozvoljava rivalima više od 12, 13 golova po poluvremenu, odličan na golu Andrej Trnavac, efikasna krila Stefan Sunajko i Vukašin Vorkapić...

Sredinom prvog poluvremena razigrala su se eksplozivna krila Lala, Stefan Sunajko i Vukašin Vorkapić. Prošle sezone igrač pančevačkog Dinama je vezao četiri gola za pet minuta, a seriju je nastavio reprezentativac Srbije. U 21. minutu posle gola Vorkapića iz kontre na semaforu je pisalo – 13:7. Niko tada niko sumnjao u laku pobedu domaćina, ali...

Gosti se bude u nastavku. Milan Dakić pogocima sa distance smanjivao je prednost. Uvukla se nervoza kod crveno-belih u prvh 15 minuta drugog poluvrmena. Promašili su nekoliko zicera i to tada sigurni Vorkapić (uz jedan neiskorišćeni sedmerac) i Sunajko. Mirisalo je na neizvesnu završnicu, ali probudili su se domaćini u finišu i stigli do šeste pobede, i sada su sami na čelu Superlige Srbije.

Najbolji pojedinac meča bio je Slovenac Gregor Ocvirk koji je prelomio meč u finišu utakmice. Postigao je šest golova (jedan iz sedmerca), bez promašaja. Vukašin Vorkapić je zatresao mrežu nekadašnjeg kluba takođe šest puta, dok je pogodak manje delo Stefana Sunajka. Solidan je bio i Belorus Boris Puhovski sa tri pogotka. Na golu je odličan bio Andrej Trnavac sa osam odbrana, dok je Fran Lučin skinuo sedmerac Dodiću u prvom poluvremenu.

Kod čete Vladana Matića najbolji su bili bekovi Milan Dakić i Milan Jovanović sa po šest golova i golman Darko Arsić koji je imao 11 intervencija. Mateja Dodić je postigao četiri gola.

U prvom meču šestog kola, Dinamo je teže od očekivanog dobio u Pančevu Jugović sa 35:33. Marko Perović i Stefan Ilić su postigli po pet golova, a po četiri Miloš Grozdanić, Boris Dornjei, Miloš Grozdanić, Vael Trabelsi i Miloš Kostadinović. Nemanja Marjanović je sakupio šest odbrana, a Nikola Ćirović pet. Kod Kaćana, koje je prošle nedelje preuzeo opet Vladica Stojanović, po šest puta su pogodili Nemanja Momčilović i Vesko Barjaktarović, dok je Marko Gaćinović imao 11 odbrana.

SUPERLIGA SRBIJE – 6. KOLO

Sreda

Dinamo Pančevo - Jugović 35:33 (17:15)

Vojvodina - Metaloplastika 26:23 (16:11)

Petak

17.00: Crvena zvezda – Ub

Subota

19.00: Obilić – Proleter

19.00: Vranje – Dubočica

Sreda (18. oktobar)

19.00: Radnički Kragujevac - Partizan



tagovi

RK VojvodinaRukometna superligaMetaloplastika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara