Lazar Marinović (©MN Press)
Lazar Marinović (©MN Press)

Praznik odbojke u senci derbija: Slavni Olimpijakos izlazi na crtu Partizanu

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.10.23. | 09:01

Crno-beli odbojkaši igraju protiv grčkog tima od 18.00 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić"

Pre više od deset godina u Beogradu su gostovale ekipe poput Trentina i Zakse... Bilo je to tokom sezone 2011-2012 kada su odbojkaši Partizana igrali Ligu šampiona. Posle je došao period kada su crno-beli o takvim protivnicima mogli samo da sanjaju. Sada može da se kaže da je ružna prošlost ostala iza... Ponovo Partizan osvaja trofeje, igra evropske utakmice i mnogi rivali ga se plaše na domaćoj sceni. Večeras će izabranici Bojana Janića imati priliku da odmere snage sa evropskim klubom koji ima lepu istoriju, slavno ime i koji zaslužuje veliko poštovanje. Reč je o grčkom Olimpijakosu.

Ne mogu Milija Mrdak i drugari baš da prete ekipi koja je prošle sezone osvojila CEV Čelendž kup, ali svakako da neće istrčati na teren i prepustiti pobedu. Večerašnji meč koji je na programu od 18.00 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" odlučiće koja ekipa sa prvog mesta ide u drugu rundu kvalifikacija, a koja sa drugog. Svakako, oba kluba su već prošla dalje jer su trijumfovala protiv Radnika.

Izabrane vesti

U novim grupama biće po dva prvoplasirana kluba i dva drugoplasirana iz prve runde - tako da bi sigurno značilo crno-belima da prođu sa vrha, pa da ih sačeka malo jednostavniji posao. Podsetimo, u grupnu fazu Lige šampiona otići će tri ekipe - tačnije dve prvoplasirane iz novoformiranih grupa i najbolja drugoplasirana.

Ima još vremena do tih narednih izazova, sada je na redu Olimpijakos.

"Imaju velika imena u ekipi, treba da nam imponuje... Doći ćemo spremni za borbu. Nećemo ući mlako u meč - u smislu kao to je Olimpijakos, nego ćemo izaći na teren da pobedimo. Naše šanse su male, ali gledaćemo da ih iskoristimo", poručio je primač servisa Partizana Lazar Marinović.

Na prvom evropskom duelu crno-beli su pre dva dana savladali Radnik maksimalnim rezultatom. Odigrali su odličan prvi set, a kasnije malo popustili.

"Furiozno smo krenuli, kao što je tražio trener od nas bio je dobar pristup. Ali jednostavno, kako je odmicala utakmica došlo je do nekog opuštanja, nesmotrenih situacija... Oni su se probudili i onda se zakuvalo. Mi smo im dopustili da se razigraju. Krivi smo za to što se desilo, ali bitno da smo se izvukli na kraju. Nadam se da se to neće više događati, najvažnije je da smo pobedili i tako izborili plasman u sledeći krug kvalifikacija".

Odbojkaši Olimpijakosa (OSS)Odbojkaši Olimpijakosa (OSS)

Svaka pobeda, ko god bio protivnik - znači za samopouzdanje ekipe.

"Znači nam sigurno, imali smo kiks na početku sezone u Superkupu. Posle smo u Subotici imali teško gostovanje, gde smo uspeli da se vratimo preokretom... Partizan tamo nije pobedio od 2014. godine. Posle smo dobili Radnički kod kuće, pa onda Radnik. Tri pobede smo vezali, dobro je raspoloženje".

Dobro su započeli put ka Ligi šampiona, ali pred njima je i dalje ogroman posao.

"Da, pa jeste, daleko je... Ima mnogo da se igra. Sad je na redu Olimpijakos, na tom meču bi nam značila pobeda jer ako si drugi onda ti u nastavku dolaze teži rivali. Posle nas čekaju još tri utakmice u drugom krugu kvalifikacija i to još ne znam kada. A između je još mnogo domaćih duela... Daleko je sve to. Treba za početak da budemo svi zdravi".

Marinović se ove sezone vratio u crno-beli tabor, posle jedne takmičarske godine u Crvenoj zvezdi.

"Vratio sam se kući. Ovde je uvek lepo, bio sam četiri godine tu u prvom mandatu. Ništa nije novo, sve je po starom - sve isto, nema privikavanja", podvukao je za kraj Lazar Marinović.

KVALIFIKACIONI TURNIR U BEOGRADU

Utorak

Partizan - Radnik 3:0

Sreda

Olimpijakos - Radnik 3:1

Četvrtak

18.00: Partizan - Olimpijakos


tagovi

OK OlimpijakosOK PartizanCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara