""
""

Predsednik WADA bi podigao olimpijsku rampu Rusima!

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.03.17. | 15:48

Vrata Zimskih olimpijskih igara 2018. u Pjongangu mogla bi biti otvorena za Ruse ukoliko pristanu na “poseban tretman” po ideji predsednika Svetske antidoping agencije

se da napetost na relaciju Rusija - Svetska antidoping agencija (WADA) lagano jenjava. Predsednik ove institucije, Kreg Ridi izjavio je da se neće protiviti učešću Rusije na Zimskim olimpijskim igrama 2018. u Pjongangu.

Izabrane vesti

“Ja sam sportski samo funkcioner. Bavio sam se sportom. Ne želim da se ljudima uskrati pravo da se takmiče. Što se tiče Olimpijskih igara, posebno posle dve i po godine kroz koje je sport prošao, ni bih imao ništa protiv ruskog tima u Pjongangu”, preneli su svetski mediji izjavu Ridija uz koju stoji i jedan uslov, odnosno klauzula za Ruse.

“Imam samo jedan uslov. Želim da svaki sportista ruske ekipe prodje kroz odgovarajući i efikasan antidoping program”, zaključio je prvi čovek WADA-e, a novinarima razume se nije promaklo da on pred Ruse postavlja specifične zadatke koji ne važe za ostale zemlje. Zato se s pravom nameće pitanje ravnopravnosti tretmana svih sportista.

(Foto: Action Images)


tagovi

Olimpijske igreRusijaSvetska antidoping agencijaWADA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara