Andrija Prlainović (©MN Press)
Andrija Prlainović (©MN Press)

Prlainović, a ko bi drugi? Čovek sa druge planete slao teledirigovane lopte i izbacio Vujasinovića iz Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.10.23. | 16:14

Vuljagmeni prošle sezone bio najveće iznenađenje, ove je posle četiri kola bez pobede u eliti i preseliće se u Kup Evrope…

Alvaro Granados spada među najbolje šutere na svetu, dao je deset golova u jednoj utakmici finala srpskog šampionata i sam odlučio ko će biti novi prvak. Unosi strah i nemir u protivničke golmane, ali kada se pomene ime Andrije Prlainovića stoji mirno. Za njega je “čovek sa druge planete, neko sa kime bi voleo da bude saigrač, da dele svlačionicu”.

Punih 36 godina ima Andrija Prlainović, no to mu ne smeta da i dalje drži leksije u Ligi šampiona. U Atini ih je držao na temu teledirigovana dodavanja. Slao je lopte koje “imaju oči”, spajao je saigrače sa golom, pravovremeno upošljavao centre, koji su na konto tih podvala uspevali da iznude isključenja, i pride je silovitim udarcem sa zgodne strane slomio otpor Vuljagmenija i trasirao Marselju put do druge pobede u Ligi šampiona – 12:9.

Izabrane vesti

Francuski šampion napravio je možda i krucijalan korak na putu ka najboljih osam u društvu najboljih. Osvajanjem bodova u Atini poravnao se sa nemačkim Špandauuo sa kojim će u direktnom duelu odlučivati o prolazu, a Vuljagmeni izbacio iz Lige šampiona.

Prošle sezone je Vuljagmeni bio najveće iznenađenje, Vladimir Vujasinović ga je uveo u polufinale elitnog takmičenja, eliminisao je Brešu u četvrtfinalu, u meču koji je igran dok je tutnjilo sa svih strana i nebo bilo crno nad Beogradom. Bio je režiser prave male senzacije, na sve to je unapredio i igru Dimitrisa Nikolaidisa i širom mu otvorio vrata Olimpijakosa – između dve sezone grčki centar prešao u klub iz Pireja – ali ove sezone je bez pobede u Ligi šampiona.

Vuljagmeni nema niti bod, porazom od Marselja izgubio je šanse da evropski put nastavi u društvu najboljih. Preseliće se u Kup Evrope. Zapravo je prvi tim koji će skliznuti u drugo po snazi međunarodno vaterpolo takmičenje, ponajviše zbog izvrsnih partija francuskog centra Tome Vernua, Kristijana Manherca i Andrije Prlainovića.

Srpski as je bio zadužen za kreaciju sa leve strane, proigravao je sa spoljnjih pozicija, a mađarski bombarder – tresao mrežu sa distance. Ipak, kada je trebalo usmeriti utakmicu, Andrija Prlainović je pogodio u trećoj deonici i rasteretio Marselj…

Do tada je ekipa Miloša Šćepanovića bila poprilično nervozna u završnici, osim kada je lopta završavala u čeličnom stisku Tome Vernua. Francuz je apsolutno svaki dobar pas pretvorio u dodavanje, zajedno sa Kristijanom Manhercom i Ugom Kruzijom je anulirao tri gola zaostatka, te u finišu sa dva gola potpisao drugu pobedu Marselja u Ligi šampiona.

Toma Vernu bio je najefikasniji akter susreta sa četiri gola, a iznudio je i četiri isključenja. Trećinu napada sa igračem više doneo je francuskom prvaku. Andrija Prlainović je imao četiri asistencije, dve ukradene lopte, blok i jedanput je zatresao mrežu, dok je kod Vuljagmenija daleko najzapaženiji bio Nemanja Ubović. Srpski reprezentativac je postigao tri gola i sakupio pet isključenja.

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO: 

GRUPA A 

Sreda

17.30: Steaua Bukurešt - Novi Beograd

20.00: Breša - Sabadelj 

GRUPA B 

Sreda

16.00: Dinamo Tbilisi - Pro Reko

19.00: Jug Dubrovnik - Olimpijakos 

GRUPA C 

Utorak

18.45: (8.00) Jadran Herceg Novi (10.0) Ferencvaroš (1.15)

20.00: (4.50) Crvena zvezda (8.00) Jadran Split (1.35)

GRUPA D 

Utorak

Vuljagmeni - Marselj 9:12

19.30: (9.00) Špandau (13.0) Barseloneta (1.10)

***kvote su podložne promenama





tagovi

Andrija PrlainovićVladimir VujasinovićVuljagmeniVK MarseljLiga šampiona u vaterpoluNemanja UbovićToma VernuKristijan Manherc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara