Dejan Savić (©Starsport)
Dejan Savić (©Starsport)

Problemi za Srbiju na startu priprema za Svetsku ligu - bolest, povrede, kašnjenje zbog klupskih obaveza

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 20:15

Dejan Savić će do ponedeljka i puta u Trebinje skratiti spisak

Pripreme vaterpolo reprezentacije Srbije za Svetsku ligu samo što su počele, a Dejan Savić se suočio sa prvim problemima. Na prvom treningu selektor nije mogao da računa na sve reprezentativce kojima je uputio poziv.

Gavril Subotić propustio je trening zbog bolesti, a kvintet iz Novog Beograda priključiće se po povratku iz Pireja. Novobeogradski klub je juče golom Strahinje Rašovića izborio remi protiv Olimpijakosa, a pored strelca poslednjeg gola na meču naknadno će se na raspolaganje Dejanu Saviću staviti i Viktor Rašović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović i Draško Gogov.

Izabrane vesti

Na okupljanje su roviti došli Dušan Mandić i Đorđe Vučinić, koji sa Novim Beogradom zbog povreda nisu otputovali na meč Lige šampiona. Njih dvojica su smanjenim intenzitetom odradili trening, a do ponedeljka i puta u Trebinje, gde će Srbija i Crna Gora odigrati prijateljsku utakmicu i otvoriti bazen, najbolji vaterpolo strateg će skratiti spisak na 15 imena, koja će biti u konkurenciji za utakmice evropskih kvalifikacija za Fajnal-ejt Svetske lige.

Delfini će na startu takmičenja igrati protiv Grčke, biće to repriza finala Olimpijskih igara u Tokiju, a na najbolje tri evropske selekcije sa turnira obezbediće učešće na završnom turniru Svetske lige, koji će se odigrati u francuskom Strazburu tokom leta.

Podsetimo, poziv za reprezentativno okupljanje dobili su: Branislav Mitrović (Vašaš), Lazar Dobožanov (Radnički), Dimitrije Rističević (Partizan), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Lazić (Breša), Nemanja Vico (Partizan), Petar Velkić (Partizan), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Dedović (Špandau 04), Dušan Mandić (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Draško Gogov (Novi Beograd), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Ognjen Stojanović (Šabac) i Marko Radulović (Radnički).


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeDejan Savićvaterpolo SrbijaGavril SubotićDušan MandićĐorđe Vučinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara