Rojević (©Starsport)
Rojević (©Starsport)

Promocija Rojevića i Vujina u četvrtak

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 15:15

Tandem iz Vojvodine preuzima mesto selektora i direktora reprezentacije Srbije

Više nema dileme: kao što je Mozzart Sport najavio prošle nedelje, Boris Rojević i Marko Vujin, tandem koji sjajno radi u Vojvodini, dobio je poverenje Rukometnog saveza Srbije i u četvrtak će da dobiju četvorogodišnji mandat na mestu selektora, odnosno direktora reprezentacije.

U Zrenjaninu će da dobiju verovatno jednoglasnu podršku članova Upravnog odbora, pa će biti istog dana i promovisani. Obojica su dobili i saglasnost Vojvodine da preuzmu nova zaduženja u RSS-a. Ostaju, naravno, i dalje najvažniji šrafovi ambicioznog projekta Novosađana čiji cilj je za koju godinu da igraju u EHF Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Rojević je za skoro šest godina na kormilu Lala osvojio čak 17 trofeja: pet puta je bio šampion Srbije, ima i međunarodni trofej - EHF kup prošle godine. Vrbašanin dolazi na mesto Tonija Đerone koji je napustio, sporazumnim raskidom ugovora, kormilo Orlova posle kraha na Evropskom prvenstvu u Minhenu i tek 19. mesta. Bio je skoro dve godine pomoćnik španskog stručnjaka, a vodio je i juniorsku selekciju (igrači rođeni 1998. godine i mlađi). Narednog meseca, Rojević će prvi put da okupi selekciju, a za nešto manje od dva i po meseca Srbiju čeka dvomeč baraža sa Španijom za plasman na Svetsko prvenstvo 2025.

Vujin je posle impresivne igračke karijere više od godinu i po dana potpredsednik Vojvodine zadužen za sportski sektor i uz direktora Lala Darka Jevtića je zaslužan za sve jaču Vošu, za veliki broj reprezentativaca koji dolaze na Slanu baru. Nekadašnji as Kila i Vesprema dolazi na upražnjeno mesto direktora reprezentacije koju je na početku mandata Tonija Đerone obavljao Ratko Nikolić, dok je tu poziciju, u prethodnom periodu, doduše ne i zvaničnu, imao Aleksandar Brković, novi generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.


tagovi

Boris Rojevićrukometni savez srbijeRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara