Stefan Petrić pre tri dana u duelu sa Novosađanima (©ARKUS liga)
Stefan Petrić pre tri dana u duelu sa Novosađanima (©ARKUS liga)

Prštaće na Banjici: Partizan za majstoricu, desetkovana Voša za overu 10. vezane krune

Vreme čitanja: 5min | sre. 24.05.23. | 10:24

Arkus Superliga Srbije: Crno-beli danas (18.00, RTS 2) igraju za ostanak u finalnoj seriji plej-ofa, Novosađani bez četvorice igrača - Milana Milića, Gregora Ocvirka, Luke Arsenića i Miloša Grozdanića - dolaze u sigurno grotlo na Banjici. Domaćin bez Borisa Radivojevića i pomoćnog trenera Petra Žujovića, ali sa Vukom Lazovićem, stubom odbrane

Tenzije, zla krv, rat saopštenjima, nemile scene, bezbroj isključenja… Pršti sve u rukometnom plej-ofu, a tačka ključanja dostigla je vrhunac u nedelju, kada je Vojvodina posle produžetaka pobedila Partizan sa 32:28 i povela u finalnoj seriji plej-ofa. Prethodnih dana više se pričalo o tuči na terenu krajem prvog poluvremena, nemilim scenama posle utakmice na Slanoj bari. Jedni druge su optuživali, prepucavali se preko medija.

Atmosfera je uzavrela pred današnji drugi meč na Banjici (18.00, RTS 2). Novosađani su “ranjeni”. Posle polufinalnog dvomeča sa Dinamom iz Pančeva ostali su bez jedinog desnog beka Milana Milića, povremenog reprezentativca, levog krila Miloša Grozdanića i drugog golmana Luke Arsenića.

Izabrane vesti

Posle plavog kartona u Novom Sadu, automatsku suspenziju dobio je i slovenački levi bek Gregor Ocvirk, a na klupi neće biti trenera Borisa Rojevića. Dragan Kukić će predvoditi Lale s klupe pred sigurno dupke punim tribinama na Banjici.

Vojvodinu u nedelju očekuje prvi meč finala EHF kupa sa norveškim Nerbom. Biće zanimljivo, u kom sastavu će Lale da izađu na teren. Ostaje pitanje, da li će da “žrtvuju” ovaj meč, jer je potencijalna majstorica 8. juna u Novom Sadu ili će s najjačim mogućim sastavom (izuzev pomenute četvorice) da krenu na Banjici ne bi li stigli do 10. vezane titule, a 11. u istoriji.

Tanka je bekovska linija gostiju. Tu su zdravi samo Baris Puhovski, Branko Tomić i Mohamed Aziz Aidi. Jedina alternativa na spoljnim pozicijama je Srđan Milić.

Veoma uzbudljiva i izuzetno napeta utakmica je iza nas. Presudilo je naše iskustvo igranja važnih mečeva. Nije lako svaki put dobiti neku ekipu sa po 10 golova razlike, zato su nam ovakve utakmice pokazatelj da ne može da se pobedi u 30. minutu. Iako smo u drugom poluvremenu pali sa igrom, rekao bih da smo u produžecima smogli snage i pokazali kakva smo zapravo ekipa – ona prava, šampionska. Motiva da pobedimo u sredu na Banjici ima i previše. Cele sezone smo naporno trenirali, mučili se, ostavljali srce na terenu, tako da sam siguran da će svaki igrač u potpunosti dati sebe u ovom duelu. Biće teško, ali ako mi budemo igrali u svom prepoznatljivom stilu, sa čvrstom odbranom, mislim da nijedna ekipa u Srbiji ne može da nam parira. Ponavljam, presudno će biti naše iskustvo igranja ovako značajnih utakmica”, rekao je srednji bek šampiona Branko Tomić.

18.00: (2,95) Partizan (8,50) Vojvodina (1,55)

Očekuje se da će odbrana morati da “povuče”, da bude ključni faktor. U defanzivi dominiraju dvojica Miljana, kapiten Vukovljak i nekadašnji reprezentativac Pušica. Odličan na golu je hrvatski čuvar mreže Fran Lučin.

S druge strane, za Partizan neće igrati samo Boris Radivojević, ali je on drugi izbor na poziciji levog krila. Prednost ima bivši reprezentativac Mladen Šotić, pa će njegovo neigranje manje da pogodi crno-bele, u odnosu na Vošu koja je ostala bez šutera Ocvirka.

Vuk Lazović je dobio crveni karton u Novom Sadu zbog starta nad Azizom, ali on ima pravo da igra. Na klupi neće sedeti pomoćnik Dario Krželj, Petar Žujović, koji je pre tri dana dobio plavi karton posle sukoba s Rojevićem.

Kazne za pomenute igrače još nisu određene, ali plavi kartona znači suspenzija bar jedan meč, pa su gore prošli Novosađani posle incidenta u prvom meču.

Domaćin najveće nade polaže u udarni trio bekova, Stefana Petrića, Nikolu Zečevića i Uroša Kojadinovića, kao i najboljeg golmana ARKUS lige Andreja Trnavca.

U prvoj utakmici pokazali smo dva lica. Tokom prvog poluvremena kao da smo bili u grču, nismo dobro otvorili meč. Nemili događaj, koji se nažalost desio, odveo je utakmicu u nekom drugom pravcu. Na poluvremenu smo se dogovorili da se borimo do kraja, baš zbog igrača koji su bili isključeni, ali i zbog nas samih. Bili smo odlučni da stignemo razliku, borili smo se lavovski i neverovatno je kakav smo karakter pokazali. U produžecima odlučuju svežina i koncentracija, a mi smo u tom nastavku stvarno bili umorni. Nije alibi da telo nije moglo da isprati ono što smo zamislili u napadu. Nismo igrali pametno, srljali smo u nekim situacijama i platili danak neiskustvu”, rekao je Kojadinović.

Reprezentativac Srbije je najbolji igrač Partizana u ovom plej-ofu.

Želje sa naše strane stvarno nije falilo, ali Puhovski je pokazao da je jedan od najboljih igrača u ligi. Rešio je utakmicu u drugom produžetku sa dva gola i doneo Vojvodini zasluženu pobedu. Voleo bih da utakmica u sredu pokaže pravu sliku našeg rukometa i nadam se da ćemo imati sjajan ambijent na Banjici. Verujem da će svi igrači na terenu biti silno motivisani da pokažu najbolje što mogu, a ako dođe do majstorice detalji će odlučiti o šampionu”, istakao je 22-godišnji Subotičanin.

Motiv za crno-bele će bit i da prekinu crni niz u duelima sa Vojvodinom. Skoro sedam godina Partizan nije pobedio devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije (poslednji put 21. septembra 2016), odnosno 14 mečeva. Ove sezone u ligaškom delu sezone tim Borisa Rojevića je slavio u Novom Sadu sa 33:28, a na Banjici sa 27:24, dok je pre tri dana bilo 26:26 posle 60 minuta, odnosno 32:28 posle dodatnih 10.

Jedan od najboljih srpskih tandema sudija, Nenad Nikolić i Dušan Stojković, koji su delili pravdu i u finalu Lige šampiona, odbio je da sudi drugi meč na Banjici. Pravdu će da dele braća Đorđe i Miloš Jevtić.

OSIM PRENOSA NA RTS 2, DRUGI MEČ SA BANJICE MOŽETE DA GLEDATE I NA YOUTUBE.COM KANALU ARKUS LIGE

ARKUS SUPERLIGA SRBIJE – FINALE PLEJ-OFA (DRUGA UTAKMICA)

Sreda

18.00: (2,95) Partizan (8,50) Vojvodina (1,55), u seriji: 0:1

ZA 3. MESTO

Utorak

Dinamo Pančevo - Metaloplastika 32:35 (14:20), u seriji 0:2

***igra se na dve dobijene



tagovi

RK PartizanRK VojvodinaARKUS ligaRukometna superligaBoris RojevićDario KrželjUroš Kojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara