""
""

Prvak sveta već je bio, sad hoće da pokori Rio! Štefanek „potpisao“ srebro sa Olimpijskih igara

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.11.15. | 14:45

„Imam realnu šansu da osvojim medalju“, kaže najbolji srpski rvač i otkriva koja mu karakteristika iz privatnog života pomaže da bude uspešan na strunjači

Najbolji srpski rvač Davor Štefanek, osvajač pet medalja na svetskim i evropskim šampionatima, smatra da ima realne šanse da na Olimpijskim igrama u Riju nastavi sa osvajanjem odličja.

Štefanek je prošle godine u Taškentu bio prvak sveta, a ove godine u Las Vegasu osvojio je bronzu.
Cilj je da uđem u finale, a u finalu, kao što sam rekao prošle godine kad sam bio prvak sveta, sve je moguće. Mislim da imam realnu šansu da osvojim medalju, nadam se da ću da opravdam zašto je rvanje naš najtrofejniji olimpijski sport“, rekao je Štefanek Tanjugu na druženju srpskih olimpijaca i novinara u hotelu Moskva.

Izabrane vesti

Na pitanje da li bi unapred potpisao srebro, Štefanek je rekao:
„Iskreno, da, zato što je medalja tu, ali kad već uđeš u finale, onda ambicije rastu, postaneš gladan zlata i želiš da ga osvojiš. Isto je bilo prošle godine, uoči Prvenstva sveta potpisao bih bronzu, ali kad sam ušao u finale želeo sam zlato i uspeo“.

On je otkrio i jedan deo tajne dobrih rezultata.
Imam kratak fitilj u privatnom životu, živac sam, to mi je mana, ali u sportu mi pomaže“, istakao je Štefanek.

Prema njegovim rečima za jednog sportistu nema ništa lepše nego kad na pobedničkom postolju sluša državnu himnu i još jednom naglasio koliko mu je značila nagrada lista „Sport“ za najboljeg sportistu Srbije za 2014, čak i ispred Novaka Ðokovića.
To je bio poseban osećaj, ravno medalji na velikom takmičenju, kad iza tebe bude najbolji srpski sportista u istoriji i najbolji na svetu“, zaključio je Štefanek.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

rvanjeOlimpijski komitet SrbijeOlimpijske Igre 2016Davor Štefanek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara