Leal (©Reuters)
Leal (©Reuters)

Prvi put u istoriji Pjaćenca najbolja u Kupu, Leal sijao u Rimu

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 16:00

U finalu je posle maksimalnog poraza praznih ruku ostao Trentino

Neverovatna izdanja prikazala je Pjaćenca na finalnom turniru Kupa Italije u Rimu. Teško da su ovakvom rezultatu mogli da se nadaju Leal i drugari nekoliko dana ranije. Sigurno da su želeli trofej kao i ostali, ali da im je neko rekao da će obe utakmice dobiti 3:0, ne bi poverovali ni najveći optimisti.

Pred njima je prvo morala da položi oružje moćna Peruđa, a potom u finalu i Trentino (Podraščanin dva poena, Lisinac bez poena).

Izabrane vesti

Kakvo je iznenađenje napravila Pjaćenca možda najbolje oslikava tabela u Seriji A. Peruđa je na prvoj poziciji sa savršenim skorom 20-0. Trentino je trećeplasirani sa učinkom 12-8. Pjaćenca je na šestoj poziciji sa deset pobeda i isto toliko poraza.

U Kupu rezultati iz prvenstva očigledno ne moraju da igraju veliku ulogu. Odličan posao tokom vikenda odradili su Leal, Lukareli i Simon. Tandem Brazilaca zajedno sa Kubancem prikazao je u dvorani u Rimu sjajnu predstavu u finalu.

Leal je nagrađen MVP priznanjem, a meč je završio sa 20 poena. Simon i Lukareli su ga ispratili sa po devet poena.

Sva tri igrača stigla na početku tekuće sezone kako bi pogurala klub ka trofejima. Prethodnih dana se pokazalo da je Pjaćenca tada povukla prave poteze... Pehar koji su juče podigli je prvi u istoriji za ovaj italijanski kolektiv u Kupu.

Posle ovakvog raspleta Trentinu, Peruđi i Lubeu preostaje da nastave da se bore u prvenstvu i Ligi šampiona.


tagovi

TrentinoOK PjaćencaOK Peruđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara