(CEV)
(CEV)

Prvo iznenađenje na EP za odbojkaše: Bugarima ne pomaže ni domaći teren, ni Plamen Konstatinov

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 21:48

Španci dobili u Varni i ostvarili tek treću pobedu na poslednja tri kontinentalna turnira

Sjajan je odbojkaš bio Plamen Konstatinov, s njim na terenu Bugari su osvojili poslednju medalju na velikim takmičenjima (broznu, 2009), u međuvremenu se preselio na klupu, ali igrati za državni tim i trenirati ga ne mora uvek da bude podjednako uspešno. Takav se zaključak nametnuo posle premijerne utakmice Grupe B Prvenstva Evrope u kojoj su naše istočne komšije pretrpele težak poraz od Španije, što se smatra prvim velikim iznenađenjem na takmičenju – 1:3 (17:25, 21:25, 25:21, 19:25).

Da sve bude emotivnije, u Varni, rodnom gradu Konstatinova, zbog čega je plamen optimizma maltene ugašen već na početku takmičenja. Bugarska je kao jedan od domaćina gajila velika očekivanja, da bi joj poraz od autsajdera ilustruvao koliko naporno mora da radi da bi poboljšala rezultat sa prethodna dva EP. A oba puta je eliminisana u osmini finala. Možda će i sad stići do eliminacionih borbi, pošto bi u osmini i četvrtfinalu bila domaćin. Jedino što igra protiv Španaca ne ovećava. Na nešto je ličila samo u trećem setu kad su se dobro pokazali Aleksandar Nikolov, Aleks Grozdanov i Georgi Seganov, ali sveukupno je domaćin podbacio.

Izabrane vesti

Španci su pružili partiju daleko iznad očekivanja. Koliko se ovaj sport prati (ili ne prati) u otadžbini najbolje pokazaje podatak da Marka i As kao najuticajniji dnevnici u elektronskom izdanju nemaju ni slovo o uspehu ekipe Migela Rivere. Može biti da su Španci iskoristili činjenicu da su se Bugarima vezale noge i ruke usled velikog pritiska publike u Varni, ali to ne umanjuje njihovo sjajno izdanje. Čak vredno istorije, jer su na prethodna tri turnira EP ostvarili svega tri pobede.

Špance je do podviga vodio Andre Hesus Viljena, autor 24 poena, dok je sjajnog saradnika imao u liku Đordija Ramona Feraguta (ukupno 21), koji je čak deset puta blokirao Bugare. U domaćoj sekekciji se istakao Cvetan Sokolov (22).

Za razliku od Bugarske, domaći teren je prijao selekciji Izraela, koja je u Tel Avivu tek posle pet setova savladala Grčku 3:2 (25:17, 27:29, 21:25, 25:21, 15:13). Posle 155 minuta, najzaslužniji za ovakav epilog u Grupi D bio je Ivo David, pošto je skupio 28 poena.



tagovi

Odbojkaevropsko prvenstvo za odbojkašeOdbojkaška reprezentacija Bugarskeep u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara