Džošua (levo) i Pulev, oči u oči ©AFP
Džošua (levo) i Pulev, oči u oči ©AFP

Pulev pohvalio ten Džošue, napali ga za rasizam

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.10.20. | 16:22

Englezi i Balkan opet igraju „gluvih telefona“

Realna reakcija ili antirasni puritanizam na delu? Delo koje, čini se polako postaje sve besmislenije i bizarnije. Barem se to tako odavde čini. U svakom slučaju, deluje da je čuveni bugarski bokser, Kubrat Pulev optužen upravo za to. A deluje takođe da ništa loše nije mislio.

Bugarin je, naime dao pomalo kontroverznu izjavu povodom predstojeće borbe sa vlasnikom WBO, IBF i WBO titula u teškoj kategoriji, Entonijem Džošuom protumačenu rasističkom u tamošnjoj javnosti i medijima. Da sve bude još gore, Džošua je jedan od predvodnika rasne borbe u poslednje vreme u okviru pokreta Black Lives Matter i kao takav je neka vrsta ikone „obojenog“ dela Engleske. Stoga su se mnogi našli prozvanima da ga "brane".

Izabrane vesti

„Njegove snage su to, što bez sumnje baš jako udara, a ima i bolji ten od mene“ rekao je 39-godišnji Pulev upitan šta to izdvaja kod šampiona.

Da li je u pitanju rasistička izjava ili pak pomalo naivna šala, iz ovog kontesta se ne dobija odgovor, ali svakako je iskorišteno za napade. Inače, njihova borba, prethodno odložena zbog pandemije, zakazana je za 12. decembar u Londonu. Bugarska Kobra ima 28 pobeda (14 KO) i jedan poraz u profi karijeri, a skor Ej Džeja je 23-1 (21 KO).



tagovi

borilačke veštinekubrat pulevEntoni Džošuaboksborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara