Putin podržao rvačko EP i zahvalio Nenadu Laloviću

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.04.18. | 13:00

Predsednik Rusije u otvorenom pismu uputio lepe reči na račun šampionata u Dagestanu, ali i prvog čoveka svetskog rvanja. Podmlađeni srpski sastav u Kaspijsku očekuje nastavak osvajanja velikih odličja

Najuticajniji Srbin u svetskom sportu, Nenad Lalović doživeo je zaista retku čast pošto ga je Vladimir Putin pomenuo u pismu podrške danas otvorenom Evropskom šamponatu u rvanju.

Kada neko kao predsednik Rusije uputi javno pismo podrške i zahvalnosti, a pritom pomene samo jedno ime, jasno je da je čast i poštovanje veliko. A gest svakako dobronameran i prijateljski. Putin je pre svega zahvalio Svetskoj rvačkoj federaciji, a posebno prvom čoveku iste, Laloviću pošto su ostali verni principu "sport nije politika". Poznato je da su postojali pritisci da se Rusiji, to jest gradu Kapsijsku u Dagestanu oduzme organizacija iz već poznatih političkih igara, tako da je i ukrajinskim rvačima tamošnje ministarstvo zabranilo učešće. Naš sportski diplomata imao je dovoljno hrabrosti, ali i lucidnosti da se odupre pritiscima tako da se EP danas svečano otvara.

Izabrane vesti

Ovim se još jednom pokazalo da je Srbija ipak i dalje mala sportsko-diplomatska sila, mada nismo brojni u svetskim insitucijama. Lalović, koji je nedavno izabran za člana IO MOK-a  je svakako najuticajniji naš sportski radnik na planetarom nivou, što je dokazao i jučerašnjim sastankom te-a-tet sa predsenikom Azerjbedžana Ihamom Alijevim.

Štefanek, Viktor Nemeš i Maksimović sa srebrima 2016.

U Kapsijsku se takmiče i reprezentativci Srbije koji su od svetskog zlata Davora Štefaneka 2014. godine na svim kontinentalnim i svetskim takmičenjima osvajali bar po jednu medalju, a na dva poslednja Evropska prvenstva osvojene su čak tri medalje. Ove godine podmlađena ekipa putuje u Rusiju, ali bez obzira na to, naši rvači najavljuju uspehe. Na spisku su sledeći reprezentativci u grčko-rimskom stilu: Tamaš Nađ, Mate Nemeš, Aleksandar Maksimović, Viktor Nemeš, Žarko Dickov, Nikolaj Dobrev i Mihail Kadžaja. Pored njih, u Rusiji će nastupiti i reprezentativci Srbije u slobodnom stilu, Stevan Mićić i Zaur Efendiev, koji nastupaju poslednja dva dana takmičenja. 

Pre početka takmičenja u olimpijskim stilovima rvanja, u Kaspijsku je na programu i Evropsko prvenstvo u neolimpijskoj disciplini grepling, gde Srbiju predstavljaju Andrea Sučević, Žarko Vasiljević i Marko Petković

Foto: Action Images/MNpress


tagovi

rvanjeNenad LalovićVladimir Putin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara