Nikola Lukić (©Starsport)
Nikola Lukić (©Starsport)

Radnički je penicilin za Zvezdu, vrši teror od peteraca i finala kupa

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.11.22. | 08:39

Kragujevački klub nanizao šest pobeda protiv crveno-belih, a ove sezone ni drugi timovi iz Beograda nemaju lek za vicešampiona

Kada je Radnički trebalo da otvori sezonu utakmicom Jadranske lige protiv Crvene zvezde, njje znao Uroš Stevanović šta da očekuje od svog tima. Proveli su igrači kragujevačkog kluba, pa i sam Stevanović, celo leto po reprezentativnim okupljanjima, minimalan broj njih odradio je klasične pripreme. Zbog toga je strateg Radničkog dao blagu prednost crveno-belima, ali se vrlo brzo pokazalo da potrebe za rezervisanošću nije bilo.. 

Kragujevčani imaju start sezone za poželeti. Dobili su večite rivale u Jadranskoj ligi, ostvarili četiri trijumfa u Superligi Srbije i pritom uzeli meru Novom Beogradu na gostovanju. “Skinuli su prokletstvo”, konačno osvojili “11. april”, a novom pobedom nad Crvenom zvezdom imaju priliku da naprave dobru podlogu za prvo mesto na kraju ligaškog dela u domaćem šampionatu (20.30). 

Izabrane vesti

Naređao je kragujevački klub uspehe u derbi susretima ove sezone. U kratkom intervalu je udario četiri recke protiv Beograđana na dva fronta. Dva puta je nadigrao Partizan, jednom manje srpskog šampiona i crveno-bele, kojima se posebno raduje u poslednje dve godine. Toliko je Radnički neporažen protiv Crvene zvezde, vezao je šest pobeda i poraz nije pretrpeo još od finala kupa. 

U prvom ovosezonskom duelu tim Dejana Savića kapitulirao je u Kragujevcu već na startu meča, primio je čak šest golova za četvrtinu i pozdravio se sa pobedom. Posle toga su crveno-beli drastično podigli nivo igara, nanizali dobre rezultate u Kupu Evrope i kvalifikovali se za osminu finala, gde će udariti na mađarski Vašaš, ali su u Superligi Srbije izgubili dve utakmcie zaredom - od Partizana i Novog Beograda - i daleko su od borbe za prvo mesto, koje su u jednom trenutku mogli da dohvate. 

Pred novo gostovanje Radničkog u Beogradu, Nikola Lukić očekuje znatno teži duel sa crveno-belima od onog sa otvaranja sezone u Šumadiji.

„Ono što nas krasi je da uvek idemo na pobedu, pa će tako biti i ovoga puta. U prvom meču smo ih dobili prilično ubedljivo, ali mislim da će sada biti znatno teže, pogotovo što se igra na njihovom bazenu. Bio je to sam početak sezone i ekipe su tek počinjale da se uigravaju, što je pogotovo bilo izraženo kod njih, jer su promenili tri važna igrača. U ovaj meč ulaze posle poraza od Novog Beograda, ali mislim da su konsolidovali redove. Uz to, spremaju se za osminu finala Kupa Evrope, pa će u ovoj utakmici moći da pokažu na čemu su radili i da vide gde se trenutno nalaze“, rekao je Nikola Lukić.

Pauze u šampionatu i prazan hod do početka Lige šampiona iskoristio je Radnički da trenira sa Pro Reko, vladarom Evrope, i nemačkim Špandauom, kako bi se što bolje pripremio za utakmice u eliti, ali i za novi obračun sa crveno-belima. 

„Odradili smo sparinge sa Pro Rekom i Špandauom i dobro se spremali za predstojeće izazove. Ali, treninzi su jedno, a utakmice drugo i ovaj duel će nam poslužiti i da vidimo šta nam još fali za evroligaške okršaje i da se još bolje uigramo. Imali smo dve lakše utakmice, koje smo odigrali u podmlađenom sastavu, pa nismo mogli da sagledamo trenutnu formu i upravo ovakvi mečevi su nam potrebni da rastemo. Pobeda nad Novim Beogradom, na njihovom bazenu, je dobar predznak, ali uprkos tome, mislim da imamo još dosta prostora za napredak i da ćemo biti sve bolji kako sezona bude odmicala. Naravno, bitni su nam i bodovi iz ovog meča i želimo da i dalje budemo neporaženi“, zaključio je najbolji strelac u istoriji Radničkog.

VATERPOLO SUPERLIGA SRBIJE – 5. KOLO:

Četvrtak

20.30: Crvena zvezda – Radnički

Subota

19.00: Šabac – Vojvodina

19.00: Valis – Novi Beograd

19.45: Novi Beograd Vukovi – Partizan

20.00: Nais – Proleter


tagovi

VK Crvena zvezdaVK RadničkiSuperliga Srbije u vaterpoluvaterpolo SrbijaDejan SavićUroš StevanovićNikola Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara