Miloš Ćuk i Konstantinos Genidunijas (©VK Radnički)
Miloš Ćuk i Konstantinos Genidunijas (©VK Radnički)

Radnički širom otvorio vrata za navijače, pun bazen čeka Milanovića, Filipovića i Hrvate

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.02.23. | 11:48

Kragujevčani na startu drugog kruga Lige šampiona dočekuju Olimpijakos

U Srbiji i na Balkanu klubovi širom otvaraju kapije i nagrađuju navijače za proslave rođendana, titule ili oko novogodišnjih praznika. Radnički ih je obradovao u Ligi šampiona, ulaznice su bile besplatne za Dinamo Tbilisi posle Božića, a Uprava Kragujevčana odlučila je da ulaz bude slobodan i za Olimpijakos (20.30).  

Kragujevački klub je pred početak sezone zacrtao odlazak na završni turnir Lige šampiona, i dalje ima dobre šanse da ga i ostvari, ali prolazi kroz turbulentan period i neophodno mu je iznenađenje u elitnom takmičenju, kako bi zadržao korak za Vuljagmenijem. Prepustio je Radnički četvrtu poziciju grčkom vicešampionu i mimo svih očekivanja bio primoran da izvrši rokade u igračkom kadru, pa mu je u drugom krugu potreban niz pozitivnih rezultata da bi se plasirao na finalni turnir.  

Izabrane vesti

Vuljagmeni je iskoristio povoljniji raspored, pobegao je Kragujevčanima na dva boda i zauzeo četvrto mesto, a protiv Hanovera će imati još jednu lepu priliku da se učvrsti na poziciji koja vodi na Fajnal-ejt Lige šampiona. Kako bi Radnički uopšte došao u poziciju da u poslednjem kolu protiv Vuljagmenija u Atini odlučuje o plasmanu dalje, moraće da pobeđuje timove koji mu gledaju u leđa - Jadran Split, Hanover i Dinamo Tbilisi - a možda i da uhvati nekoga od favorita na spavanju.  

Jedanput mu je to protiv Olimpijakosa pošlo za rukom... 

(6.75) Radnički (9.00) Olimpijakos (1.20)

Pre godinu dana Radnički je na svom bazenu uzeo meru pirejskim crveno-belima. Olimpijakos je posle fantastičnog starta počeo da pada, Teodoros Vlahos nije uspeo da prodrma ekipu i zadrži je bar na četvrtoj poziciji, i tako obezbedi plasman na završni turnir. Iz Grčke su tada dopirale glasine da je klub iz Pireja zapao u finansijsku krizu, što se nije videlo na letnjoj transfer-pijaci. Grci su angažovali levorukog mađarskog šutera Martona Vamoša i Aleksandrosa Papanastasijua, a za šefa stručnog štaba postavljen je Igor Milanović.  

Srpski strateg je u Ligi šampiona sa Pirejcima ostvario šest pobeda, jedini poraz pretrpeo je od Barselonete, i gotovo izvesno će odvesti ekipu na Fajnal-ejt Lige šampiona. Pitanje je samo sa koje pozicije. Olimpijakos je lider u grupi A, ima 18 bodova, kao i Pro Reko i španski šampion, a ovoga puta ga pred dolazak u Kragujevac nisu pratili problemi kakvi jesu prethodnog puta. Tada je grčki klub zbog leda na aerodromu proveo 12 sati, putovao je za Srbiju preko Ciriha, sleteo u Beograd i klackao se autobusom do Kragujevca.  

Sada nije iscrpljen, stiže u mnogo boljem raspoloženju, a kragujevačka publika će gledati zvezde poput Filipa Filipovića, Konstantinosa Genidunijasa, Marka Bijača, Janisa Funtulisa, Andra Bušljea, Aleksandrosa Papanastasijua. Olimpijakos je među glavnim kandidatima za uspon na evropski tron, ali i on je ranjiv. Neposredno pred dolazak u grand na Lepenici remizirao je sa Vuljagmenijem koji predvodi Vladimir Vujasinović.  

Prekinut je niz pirejskih crveno-belih od 17 pobeda u grčkom šampionatu, pa će Uroš Stevanović i njegovi izabranici zasigurno pokušati da prepišu recept od najvećeg konkurenta za plasman na završni turnir Lige šampiona, kako bi priredili novo iznenađenje protiv dvostrukog evropskog šampiona i uvećali šanse pred odlučujuće bitke.

LIGA ŠAMPIONA – 8. KOLO:

GRUPA A

Subota

13.00: (1.02) Barseloneta (18.0) Jadran Split (15.0)

18.00: (1.40) Vuljagmeni (8.00) Hanover (4.00)

19.30: (1.85) Pro Reko (-12.5) Dinamo Tbilisi (1.85)

20.30: (6.75) Radnički (9.00) Olimpijakos (1.20)

GRUPA B

Petak

Ferencvaroš - OSC Budimpešta 12:11

Jug Dubrovnik - Špandau 11:13

Novi Beograd - Sabadelj 16:11

Breša - Marselj 15:13




tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK RadničkiVK OlimpijakosUroš StevanovićIgor MilanovićFilip FilipovićMarko BijačAndro Bušlje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara