Kristijan Šulc (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Kristijan Šulc (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Radnički sklapa mozaik, Šulc stiže u Kragujevac

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.08.23. | 21:05

Šapčani će morati da potraže šutera...

Platežno najmoćniji evropski klubovi ispucali su pojačanja, sada ostalima koji nisu direktno u Ligi šampiona predstoji period kada će sa pijace pokupiti šta je ostalo. I pokušati da najbolje slobodne igrače uklope u postojeći igrački kadar.

Radnički polako sklapa mozaik, počeo je da pravi tim za narednu sezonu koja iza ćoška. Prema saznanjima Kragujsporta, novi član kragujevačkog kluba postaće Kristijan Šulc. Tokom prethodne dve sezone nosio je kapicu Šapca, bio među najefikasnijim igračima i prelazak tim iz Šumadije bio bi mu korak napred u karijeri.  

Izabrane vesti

Šapčani će morati da potraže novog šutera, ostali su kratki za odličnog strelca.sa druge strane, Radnički će imati mlad tim, pun igrača koji tek treba da se dokažu. Pored Kristijana Šulca opremu će zadužiti Sandro Adeišvili i Valiko Dadvani, vaterpolisti iz Gruzije koji su igrali za zagrebačku Mladost minule sezone, a prema najavama direktora Jugoslava Vasovića i Lazar Vićković.  

Za Radnički će u novoj sezoni nastupati i Miroslav Ranđić, kao i povratnik Jovan Tanasijević. Dugogodišnji nosioci su napustili klub, Uroš Stevanović neće moći u novoj sezoni da se osloni na Aleksu Ukropinu, Josipa Vrlića, Lazarra Dobožanova, Miloša Ćuka, možda i Nikolu Lukuća, u zavisnosti kako se reši njegova situacija oko ugovora. A, odranije je poznato da su sa kragujevačkim klubom završili Marko Radulović i Nemanja Vico.  

Počeće Uroš Stevanović u Kragujevcu da gradi nov tim, za duže staze, i sa Kristijanom Šulcom će obnoviti saradnju. Trenirao ga je u mlađim uzrasnim kategorijamai bio selektor generaciji koja je 2019.godine osvojila srebrnu medalju na juniorskom Svetskom prvenstvu u Kuvajtu. Kristijanu Šulcu će Radnički biti četvrti klub u Srbiji, pored Šapca u elitnom rangu nastupao je i za Crvenu zvezdu i Vojvodinu.


tagovi

Vaterpolo transferiVK RadničkiVK ŠabacKristijan Šulc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara