Nikola Lukić (©Starsport)
Nikola Lukić (©Starsport)

Radnički slomio Jug i skuvao promenu na vrhu! Novi Beograd na prvom mestu, Kragujevčani izborili F4

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.03.22. | 21:51

Stevanovićev tim naneo Dubrovčanima drugi poraz u regionalnoj ligi - 12:10

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Kada se sudare učesnici Lige šampiona i to u bici za formiranje poretka timova na Fajnal-foru Jadranske lige, derbi može da bude samo spektakularan. Radnički ima dobitnu formulu za Jug, ostavio je Dubrovčane bez trofeja u regionalnoj ligi minule sezone, tukao ih je u finalu, a sada ih je skinuo sa prvog mesta kolo pre kraja ligaškog dela - 12:10 (3:1, 3:2, 4:5, 2:2).

Izabrane vesti

Furiozno je krenuo Radnički, bio je silovit kragujevački klub na samom startu kao retko kada ove sezone. A, velikih pobeda je i te kako bilo. Potrebno je bilo vreme Dubrovčanima da se saberu i pohvataju konce, a dok to nisu učinili Stevanovićev tim je bildovao razliku na semaforu. Kao da je poraz od Partizana otreznio Kragujevčane, srušio im je sve planove i resetovao ih je na onaj tim koji je u Šumadiji uzeo meru Olimpijakosu i bod Ferencvarošu.

Ali, prednost od četiri gola nije bila realna, mirisalo je u vazduhu da će Jug uspeti da se vrati i zakuva u Kragujevcu. Premala je razlika u kvalitetu dva učesnika Lige šampiona da bi jedan od najbitnijih mečeva na Jadranu za krojenje generalnog poretka bio rešen već u prvom poluvremenu.

Haubice Kragujevčana tukle su teškom artiljerijom po Jugu, golman Toni Popadić nije uspevao da ukroti udarce Nikole Lukića, Marka Radulovića i Nemanje Stanojevića, momaka koji su i minule sezone bili udarne napadačke igre Radničkog. Uzleteo je domaćin turnira visoko, lansirao ga je kapiten Filip Janković do 5:1, a onda je na scenu stupio Maro Joković. Dugogodišnji lider reprezentacije Hrvatske i prvo ime dubrovačkog Juga udahnuo je novi život svom timu.

Najtrofejniji hrvatski vaterpolista je sa lakoćom tresao mrežu gola koji je branio Lazar Dobožanov, polazilo mu je za rukom sve ono što nije njegovim saigračima. Razbio je barijeru, doneo je šut sa distance, a kada mu se priključio kapiten Loren Faotović, počela je da drma prva velika kriza Kragujevčane. Neutralisali su Dubrovčani prednost rivala, vršili su pritisak, ali lider regionalnog šampionata niti jednog momenta nije prešao u vođstvo. Činilo se da ima kontrolu, ali zapravo nije uspeo da je uspostavi.

Nebojša Toholj i Luka Pljevančić odbili su prvi nalet četvorostrukog jadranskog šampiona, a kada su Maro Joković i Aleksandros Papanastasiju izvršili dodatni pritisak, ukazao se Aleksa Ukropina. Poremetio je taj gol četu Vjekoslava Kobešćaka. Probudila se kragujevačka publika, ponela je svoje miljenike do “plus tri” - metu pogađali Nemanja Stanojević i Nikola Lukić - ali je Jug smogao snage da se još jednom vrati. Imao je Loren Fatović priliku da iz kontre približi Dubrovčane na gol zaostatka - zaustavio ga je Lazar Dobožanov.

Kragujevčani su skinuli Jug sa vrha i pomogli Novom Beogradu da u poslednji čas pfreuzme lidersku poziciju.

TREĆI TURNIR REGIONALNE LIGE 

RASPORED ZAGREB 

3. mart

Crvena zvezda - Jadran HN 9:11

Jadran ST - Budva 17:7

Mladost - Mornar 11:7

4. mart

Jadran HN - Jadran ST 6:11

Mornar - Budva 6:6

Novi Beograd - Crvena zvezda 15:11

5. mart

Jadran HN - Mornar 14:8

Mladost - Crvena zvezda 8:9

Jadran ST - Novi Beograd 13:18

6. mart

10.00: Budva - Crvena zvezda

11.50: Jadran ST - Mladost

13.40: Mornar - Novi Beograd 

RASPORED KRAGUJEVAC 

4. mart

Jug - Primorac 12:9

Radnički - Partizan 10:12

Šabac - Solaris 8:12

5. mart

Šabac - Primorac 8:8

Partizan - Solaris 10:6

Radnički - Jug 10:12

6. mart

17.00: Primorac - Partizan

18.50: Solaris - Jug

20.40: Radnički - Šabac



tagovi

VK RadničkiVK JugUroš StevanovićVjekoslav Kobešćakfudbalska regionalna ligaRegionalna vaterpolo ligaRegionalna liga u vaterpoluvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara