Lazar Vićković (©VK Radnički)
Lazar Vićković (©VK Radnički)

Radnički u bitku za evropski trofej kreće sa najboljim strelcem Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.09.23. | 12:47

Na ispitima i Partizanova mladost, Šabac, Valis…

Klupska sezona je počela, do grupne faze Lige šampiona odbojavaju se dani – Srbiju će predstavljati Novi Beograd i Crvena zvezda – a danas kreću kvalifikacije za Ligu šampiona. Radnički je propustio šansu da ponovo bude deo elite, pokušaće bar u Kupu Evrope da napadne završnicu, a ozbiljan adut biće mu najbolji strelac Lige šampiona.

Lazar Vićković je tokom leta Grčku zamenio Kragujevcem i odmah se nametnuo kad kvalitetna napadačka opcija. U kvalifikacijama za Ligu šampiona dao je 14 golova, dva više od Frančeska Kasije i Viktora Rašovića, i bar dok ne počne grupna faza biće zaveden kao “prva puška”. Golgeterski učinak pokušaće da popravi na turniru u Rijeci, neće imati lak zadatak ekipa Uroša Stevanovića da se domogne glavnog žreba, kao ni ostali srpski klubovi: Partizan, Šabac i Valis.

Izabrane vesti

Kragujevčani će u konkurenciji riječkog Primorja, domaćina turnira, te šibenskog Solarisa i rumunske Oradee tražiti prolaz. Imaće izgledne šanse i pored toga što su prilično pretumbali ekipu za vreme letnje pauze. Možda i najveće od timova iz Srbije. Jer, bazen u Rijeci nije nepoznat teren Radničkom, sa hrvatskim ekipama je prethodnih sezona vodio brojne bitke i niko tu preterano ne odskače kvalitetom.

Kada se na sve to doda da su nosioci Oradee igrači sa Balkana, preciznije srpski centar Petar Velkić, golman Radosav Filipović i crnogorski šuter Filip Gardašević, očigledno je da Radnički i te kako ima šta da traži.

Partizan će prolaz juriti u Duizburgu. Crno-beli su doživeli poraz na startu Superlige Srbije, poraženi su u derbiju od Novog Beograda (17:7), ali na toliko snažnog suparnika u kvalifikacijama neće naleteti. Ipak, kuglice na žrebu nisu mu bile naklonjene. Duizburg i Set su rivali po meri, nisu nepremostiva prepreka, ali za dalji palsman biće potrebno da ekipa Miloša Korolije nadigra Telimar Palerno i(li) Savonu.

Italijani se visoko kotiraju u takmičenju u kome će glavnu reč voditi mađarski Vašaš sa Slobodanom Nikićem na klupi i Savom Ranđelovićem, Strahinjom Rašovićem i Nikolom Dedovićem u bazenu, kao i timovi koji se posle grupne faze Lige šampiona – trećeplasirani i četvrtoplasirani – presele u Kup Evrope.

Uz kragujevački klub i sedmostrukog evropskog šampiona ulasku u glavni žreb nadaju se Šabac i Valis, koji su smešteni u istu grupu. Šapčani su dobili organizaciju, ali i jake protivnike poput Ortiđe i Noazi la Seka za koji nastupa Viktor Rašović. Sve u svemu, od četvrtka do nedelje će se u Srbiji, a i širom Starog kontinenta igrati kvalitetan vaterpolo. Ne i najbolji, on kreće od idućeg utorka.

RASPORED SRPSKI KLUBOVA U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP EVROPE:

GRUPA A:

Četvrtak

18.00: Ortiđa – Valis

20.00: Šabac – Dinamo Bukurešt

Petak

20.00: Šabac – Noazi la Sek

Subota

10.00: Valis – Dinamo Bukurešt

20.00: Šabac – Ortiđa

Nedelja

20.00: Šabac – Valis

GRUPA D:

Petak

19.45: Primorje – Radnički

Subota

19.45: Radnički – Solaris

Nedelja

11.45: Oradea – Radnički

GRUPA F:

Četvrtak

18.00: Partizan – Telimar Palermo

Subota

10.00: Partizan – Savona

18.00: Partizan – Set

Nedelja

12.00: Duizburg – Partizan


tagovi

LEN Kup EvropeVK RadničkiVK PartizanVK ŠabacVK ValisLazar Vićković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara