Dragan Travica (©MN Press)
Dragan Travica (©MN Press)

Radnik nije uzeo set Partizanu, a Olimpijakosu jeste: Crno-beli i zvanično u drugoj rundi kvalifikacija

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.23. | 20:09

Grčki klub opravdao ulogu favorita protiv ekipe iz Bosne i Hercegovine, ali pokazao i mane

Odbojkaši Partizana i zvanično su uzeli karte za drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona! Za njihov prolaz su se pobrinuli igrači Olimpijakosa koji su savladali Radnik i tako ga izbacili iz konkurencije za prolaz dalje. Sutrašnji obračun Partizana i grčkog predstavnika odlučiće ko će sa prvog, a ko sa drugog mesta u narednu fazu.

Ličio je današnji duel u dvorani "Aleksandar Nikolić" na utakmicu koja je odigrana sinoć na istom mestu, samo što ekipa iz BiH u prvom kolu nije uspela da otkine set Partizanu, a večeras Olimpijakosu jeste. Posle četiri odigrana seta na semaforu je bilo 3:1 za grčki tim - 25:10, 25:18, 18:25, 25:21.

Izabrane vesti

Ukratko - u prvom setu je šampion BiH počišćen, posle toga je počeo da igra, rival se onda opustio i stigla je kazna. Crno-beli su sinoć uspeli da se izvuku i da spreče da se utakmica produži, a Grci nisu pa su morali da se pomuče više nego što su planirali.

Olimpijakos je dominirao u uvodnom periodu, bio je veoma opasan na servisu, a protivnici nisu imali nikakav odgovor... Osvojili su odbojkaši Radnika deset poena, a samo jedan igrač je zabeležio više od jednog - bio je to Miloš Popović koji je brojao do četiri.

U drugom setu je šampion BiH odlučio da pokaže zube, meč je postao mnogo zanimljiviji za ljubitelje odbojke. Međutim, sredinom ovog perioda ponovo je Olimpijakos uspostavio kontrolu i počeo da gradi vođstvo. Dobio je ovaj čin sa sedam poena razlike.

Ono što nisu uspeli u drugom setu, jesu u trećem odbojkaši koje sa klupe vodi trener Vladimir Milićević. Bili su odlični na bloku, nisu uopšte grešili u napadu, pomerili su prijem Grka. Nije uspeo da im parira Olimpijakos... Smanjio je Radnik na 2:1 u setovima, ali do taj-brejka nije mogao.

Do 16:16 u četvrtom setu postojala je nada za Milićevićev tim, ali je onda u završnici grčki klub postavio stvari na željeno mesto. Odgovornost je preuzeo iskusni Dragan Travica - bio je odličan na servisu, bloku, kuvao je... Znao je kako da pogura tim ka pobedi.

Najbolji poenter u pobedničkom sastavu bio je Slovenac Alen Pajenk koji je brojao do 14. U poraženom taboru istakao se srpski odbojkaš Nemanja Jelić sa 16 poena (napad 25-15, 60 odsto).

KVALIFIKACIONI TURNIR U BEOGRADU

Utorak

Partizan - Radnik 3:0

Sreda

Olimpijakos - Radnik 3:1

Četvrtak

18.00: Partizan - Olimpijakos


tagovi

OK OlimpijakosOK PartizanCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara