Sava Ranđelović (©VSS/Slobodan Sandić)
Sava Ranđelović (©VSS/Slobodan Sandić)

Ranđelović pred Mađarsku: Pobeda nas vodi direktno u četvrtfinale, derbi doživljavamo kao finale

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.08.22. | 16:37

“Poznajemo stil igre koji gaje i spremni smo za najvažniji meč u grupnoj fazi”, dodaje kapiten Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Splita) 

Ko se opeče na mleko i u jogurt duva. Ako se Srbija na Svetskom prvenstvu u Budimpešti kroz grupnu fazu vodila parolom lako ćemo, nema veze što ne ide sve po planu, bićemo pravi u četvrtfinalu... Toga u Splitu nema. Na Evropskom prvenstvu zategnuti su Delfini kao struna, postavili su sve tako da je svaki meč kao finale. 

Izabrane vesti

I onaj sa Izraelom na otvaranju, tokom kog nije bilo opuštanja iako je rival skromnog kvaliteta bio torpedovan u prvom delu igre, i naredni sa velikim rivalom - Mađarskom (sreda, 19.00). Finale će biti i Slovenija, želi olimpijski šampion da drži sebe pod tenzijom, izgradi borbeni duh, ode direktno u četvrtfinale i pokaže drugo, pravo lice. Jer, ono ovoga leta nije viđeno. 

“Znamo svi koliko je važna utakmica sa Mađarima, pobeda u njoj donosi prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale, što je naš prvi cilj. Poznajemo dobro protivnika, teško da jedni od drugih nešto možemo da sakrijemo. I oni su, kao i mi, dosta podmladili reprezentaciju. Već pet godina igram u njihovoj ligi, poznajem svakog igrača, tako da znamo odakle nam preti najveća opasnost. Dobra je atmosfera u ekipi pred derbi i jedva čekamo da počne”, kazao je Sava Ranđelović uoči prvog derbija na šampionatu u Splitu. 

Zgusnut kalendar najviše je “naštetio” Srbiji i Mađarskoj. Povrede su krojile sastav Dejanu Saviću, dok je Žolt Varga odlučio da najiskusnije poštedi napora posle maratonske sezone i planetarnog prvenstva u Budimpešti početkom leta. Izvršio je privremenu i kratkoročnu smenu generacija. Uostalom, i sam trener je novo lice, pošto je strateg Ferencvaroša seo na užarenu klupu posle kraha najodlikovanije reprezentacije na šampionatima Starog kontinenta. 

“Mnogo puta smo igrali sa Mađarima, ali nikada u ovakvim sastavima. Ovo će biti prvi duel dve mlade ekipe, ali to ne menja mnogo toga. Utakmica će biti izuzetno teška, Mađarsku čine uglavnom igrači iz Ferencvaroša, a svi znamo kakav je to tim. I trener je iz Ferencvaroša. Poznajemo stil igre koji gaje i spremni smo za najvažniji meč u grupnoj fazi”. 

Od samog trijumfa u klasiku Savi Ranđeloviću, jednom od igrača sa najdužim stažom u državnom timu, bitnije je da vidi pozitivnu reakciju i napredak u igri. Pobeda nad aktuelnim prvakom Evrope bi, svakako, dobro došla, jer baš takve nedostaju Srbiji na početku nove ere. 

“U turnir smo ušli ne razmišljajući o nokaut fazi, svaku utakmicu doživljavamo kao da nam je finale. Nije bitno da li ćemo krenuti od osmine finala ili ćemo direktno u četvrtfinale, nego da odigramo kvalitetno protiv Mađarske, da se dižemo iz utakmice u utakmicu i da izgradimo igru. A, sutra - neka pobedi bolji”, zaključio je kapiten Srbije. 

I Srbija i Mađarska su ostvarile ubedljivu pobedu na startu Evropskog prvenstva. Delfinima je poluvreme bilo dovoljno za Izrael, povukli su ričnu u nastavku (18:3), a aktuelni evropski prvak je lako izašao na kraj sa Slovenijom (23:7).


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u vaterpoluSava Ranđelovićvaterpolo reprezentacija Mađarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara