Strahinja Rašović (©VSS)
Strahinja Rašović (©VSS)

Rašović: Pritisak uradio svoje, uplašili smo se onoga što pobeda donosi – olimpijsku vizu i medalju

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.07.23. | 15:19

“Već smo napravili veliki iskorak u odnosu na prethodni period. Naravno da se ne zadovoljavamo time, nego idemo po medalju, kaže najbolji strelac Srbije

Srbija nije bila favorit u četvrtfinalu, napravila je čudo protiv Italijana i otvorili su se novi vidici. Na horizontu se ukazalo ono što je delovalo kao nezamislivo: medalja na Svetskom prvenstvu, plus viza za Olimpijske igre u Parizu.

Na olimpijsku vizu će morati da pričeka januar ili februar iduće godine, kada će se održati kontinentalno i novo planetarno prvenstvo, ali bitka za medalju u Fukuoki još nije izgubljena. Grci su zaustavili Delfine u polufinalu i poslali ih u meč za bronzu, a tamo ih čeka – Španija.

Izabrane vesti

Ni izbliza srpski vaterpolisti nisu odigrali dobar meč kao protiv Italije. Okvir gola nije im bio saveznik, ali bilo je i stegnutosti, jer pritisak je porastao. Strahinja Rašović priznaje da se ekipa uplašila stvari koje donosi plasman u finale.

“Utakmica sa Grčkom nije bila onakva kakvu smo očekivali. Jednostavno smo se uplašili pritiska i mogućnosti šta nam sve donosi pobeda – olimpijsku vizu, medalju… Već smo napravili veliki iskorak u odnosu na prethodni period. Naravno da se ne zadovoljavamo time, nego idemo po medalju”, poručio je Strahinja Rašović.

Delfine u subotu od 06.00 po srednjoevropskom vremenu očekuje meč za bronzu, čije osvajanje bi za novu generaciju predstavljalo vetar u leđa orkanske jačine.

“Nemamo vremena za žaljenje. To je sport, a ovo Svetsko prvenstvo. Mi smo u borbi za medalju i za dva dana nas očekuje utakmica protiv Španije. Današnju utakmicu apsolutno zaboravljamo, nismo igrali dobro. U subotu treba da igramo najbolje što možemo, kako bismo uzeli bronzu”, završio je najbolji strelac Srbije.


tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeStrahinja Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara