Strahinja Rašović (©Starsport)
Strahinja Rašović (©Starsport)

Rašovićev projektil u poslednjoj sekundi uništio nade Olimpijakosa

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.04.22. | 17:01

Fantastičan pogodak srpskog reprezentativca za remi u Pireju

Imao je Olimpijakos sve u svojim rukama, vodio na pet sekundi do kraja, ali nije računao na specijal Igora Milanovića i bazuku koju Strahinja Rašović krije u desnici. Dobio je pravovremenu loptu reprezentativac Srbije, namestio se i probušio hrvatskog golmana Marka Bijača za 12:12 u Pireju. Bod koji Novom Beogradu ne znači mnogo, ali grčkog velikana najverovatnije ostavlja bez plasmana na Fajnal ejt turnir u srpskoj prestonici.

Nije ni pred ovaj duel Olimpijakos imao stvari u svoje rukama, ali je imao teoretske šanse da se domogne četvrtog mesta i plasmana među osam najboljih u Evropi. Dočekao je Novi Beograd sa tri boda manje od Ferencvaroša, sada mu je prišao na dva, ali ukoliko mađarski tim večeras (19.00) savlada kragujevački Radnički, sve će biti gotovo za tim iz Pireja.

Izabrane vesti

Sa druge strane Novi Beograd je došao pobedu kako bi popravio plasman na tabeli i eventualno izbegao Pro Reko na startu naredne runde. Nije uspeo bez pomoći Dušana Mandića, Đorđa Vučinića i Angelosa Vlahopulosa da dođe do podviga, pa je sve veća verovatnoća da će kao domaćin sa četvrtog mesta na Fajnal Ejt - samim tim i na lidera Grupe B, najuspešniji vaterpolo tim svih vremena Pro Reko.

Igrač utakmice je bez sumnje bio Strahinja Rašović koji je postigao pet golova (5/9) i poneo najveće zasluge što Milanovićeva četa nije pretrpela poraz. Odličan je bio i Gojko Pijetlović koji je pružio jednu od boljih partija u sezoni, što dovoljno govori o tome kako je Olimpijakos odigrao utakmicu. Kod domaćina četiri gola Genidunijasa, Funtulis je postigao dva, ali kada se meč lomio. Dva pogotka i Filipa Filipovića, ali najbolji vaterpolista na planeti nije imao svoje veče s obzirom na konverziju od 22,2 odsto (2/9).

Bilo je priče i da vaterpolisti grčkog tima zbog loše finansijske situacije bojkotuju mečeve, ali to se nije primetilo danas. Uporno su se vraćali. Gubili su sa 2:4, pa 3:6, da bi na startu drugog poluvremena Dervisis, Murikis i Genidunijas vezali golove za totalni preokret. Rašović je poravnao, igralo se gol za gol u nastavku, a u poslednji period ušlo se sa nerešenim rezultatom - 9:9.

Počeo je odlučujući kvartal isključenjem za Guvisa, da bi Radomir Drašović iskoristio igrača više i vratio prednost sastavu sa Novog Beograda. Isključenje je potom zaradio Petar Tomić, što je Olimpijakos iskoristio da poravna preko Janisa Funtulisa. Rašović novim golom vraća prednost Milanovićevoj ekipi posle isključenja Dervisisa, ali onda Drašović pravi prekršaj za peterac koji Funtulis pretvara u gol i novo poravnanje.

Na ulasku u poslednji minut Genidunijas vraća prednost Olimpijakosu, potom Gkilas krade loptu gostima i delovalo je da je sve gotovo. Sekunda je ostala na satu kada je Nikola Jakšić zaradio isključenje. Milanović je pozvao tajm-aut iz kojeg je Rašović stavio tačku sjajnim golom.

LIGA ŠAMPIONA - 13. KOLO 

GRUPA A 

Sreda

Olimpijakos - Novi Beograd 12:12

/Genindunijas 4 - S. Rašović 5/

19.00: Dinamo Tbilisi - Jadran Split

19.00: (1.20) Ferencvaroš (9.00) Radnički Kragujevac (6.75)

20.15: (1.50) Barseloneta (8.00) Breša (3.40)

***kvote su podložne promenama

championsleague.len.euchampionsleague.len.eu



tagovi

VK Novi BeogradVK OlimpijakosLiga šampiona u vaterpoluStrahinja RašovićGojko Pijetlovićvaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara