Teodora Veličković (©Starsport)
Teodora Veličković (©Starsport)

Raspucane Radević i Janjušević, pala Turska u Zrenjaninu, Srbija ide na Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 19:27

Tim Uroša Bregara slavio sa 30:22 (14:10) i kao drugi u Grupi 6 izborio plasman među 24 najbolje selekcije Starog kontinenta

Rukometašice Srbije plasirale su se na Evropsko prvenstvo koje se krajem godine igra u Austriji, Švajcarskoj i Mađarskoj (28. novembar – 15. decembar). I bod je tim Uroša Bregara sigurno vodio na kontinentalni šampionat, ali naše igračice nisu kalkulisale, ubedljivo su pobedila Tursku u prepunoj Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu sa 30:22 (14:10).

Protiv Turkinja smo igrali i u baražu pre godinu dana za plasman na Svetsko prvenstvo i očekivano smo i iz tog dvomeča izašli kao pobednici. Srbija je zauzela drugo mesto u Grupi 6, iza Crne Gore koja je završila kvalifikacije sa svih 12 bodova.

Izabrane vesti

Od starta meča je Srbija zagospodarila terenom. Pitanje pobednika nijednog trenutka se nije postavljalo. Odlična su bila krila Dunja Radević i Sanja Radosavljević, dok je ton igre davala Anđela Janjušević. Brzo je naša selekcije povela sa 3:0, ali posle taj-auta, Turska se trgla, izjednačila na 3:3.

Do sredine prvog poluvremena bilo je izjednačeno (6:6), ali Srbija pravi seriju 4:0 i tada se odlepila i do kraja meča nije ispuštala sigurnu prednost. Posle Janjuševićeve koja je bila odlična na startu meča, u napadu se razigrala Teodora Veličković iz Crvene zvezde.

Na startu drugog poluvremena, Srbija pravi novu seriju, stiže na tada maksimalnih +7 – 18:11 posle gola Sanje Radosavljević i tu je bio kraj nadanja gošći da mogu da iznenade. U tom periodu igre odlična je bila mlada igračica Budućnosti, desno krilo Dunja Radević.

Do kraja meča, publika u Zrenjaninu mogla je da uživa u lepim potezima selekcije koja napreduje, doduše, to su i dalje mali koraci. Na Evropskom prvenstvu možemo da očekujemo bolje igre od tima Uroša Bregara u odnosu na kraj prošle godine i Svetsko prvenstvo u Danskoj, kada smo šampionat završili sa jednom pobedom nad autsajderom Čileom i pet poraza.

(©Starsport)(©Starsport)

U našoj selekcija mlade levoruka Dunja Radević i iskusna Anđela Janjušević su postigle po sedam pogodaka, Sanja Radosavljević pet, a Teodora Veličković četiri. U listu strelaca su se upisale i Emilija Lazić, i to dva puta, dok se Tijana Simić, Tamara Mandić, Edita Nurković, Marija Petrović i Teodora Majkić po jednom zatreslu mrežu Turkinja. Na golu je kapiten Jovana Risović imala osam odbrana, a Moli Kubina dve.

Kod Turske, Šengul Turkoglu je bila najbolja sa šest golova, dok je Čansu Akalin dala pet. Na golu je Merve Erbektas sakupila sedam intervencija.


KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠICA - 6. (POSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Crna Gora - Bugarska 35:17 (17:11)

Srbija - Turska 30:22 (14:10)





tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeUroš Bregar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara