Foto: RK Vardar 1961
Foto: RK Vardar 1961

Razigrani Srbi doneli trofej Vardaru u Superkupu

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.09.23. | 21:50

Crveno-crni slavili protiv Pelistera u borbi za odličje

Makedonija je počela rukometnu sezonu 2023/24 utakmicom u Superkupu u kojoj su za titulu igrali Vardar 1961 i Eurofarm Pelister, a kao pobednici izašli su "crveno-crni" iz Skoplja, i to na srpski pogon.

Makedonski klub sa najviše trofeja ove sezone ulazi u podređenom položaju, jer je Pelister titulom u domaćem šampionatu prekinuo dominaciju Vardara, ali je Vardar pokazao da ga nikada ne treba otpisivati. Dvostruki evropski prvak je pobedom osvojio četvrtu titulu u Superkupu, a ostvaren je trijumfom nad najvećim sportskim rivalom - 30:26.

Izabrane vesti

Pobeda Vardara stigla je u drugom poluvremenu kada je krenuo niz golova. Rukometaši iz Srbije u "crveno-crnoj" oprema vodili su glavnu reč u pobedi Vardara – Marko Srdanović postigao je osam golova i bio najbolji strelac, ispred Stefana Petrića sa sedam golova, dok se Matija Nikolić u listu strelaca upisao pet puta.

Sva tri srpska rukometaša su ovog leta došla u Vardar. Takođe je i Darko Đukić dao doprinos u pobedi Vardara jednim golom. U ekipi Eurofarm Pelistera najefikasniji je bio takođe Srbin – Bogdan Radivojević sa sedam golova, dok je Danac Kasper Kisum pogodio šest puta.

Ovaj derbi u Superkupu prvi je od dva koja će makedonski timovi odigrati na domaćoj sceni. Već u prvom kolu rukometne Super lige sledi nova utakmica između Eurofarma Pelister i Vardara.

PIŠE: Martin Tanaskovski


tagovi

RK VardarRK Pelister

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara