Ela Heni Rejstad (©AFP)
Ela Heni Rejstad (©AFP)

Rejstad za anale i finale – 15 golova i bomba uz zvuk sirene! Norvežanke preživele produžetke

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 19:56

Dankinje prokockale ogromnu prednost

Polufinale Svetskog prvenstva za sva vremena! Danska je u muškom rukometu neprikosnovena, Mikel Hansen i društvo su tri puta uzastopce pokorili planetu, međutim, u ženskom je Norveška velesila.

Norvežanke će braniti krunu, dobile su skandinavski derbi, bile oblivene graškama znoja. Kroz dramu i produžetak do novog finala – 29:28. A, neverovatna Ela Heni Rejstad za anale. Bombardovala je iz svih pozicija, dala čak 15 golova, od čega je poslednji bio za prolaz, i to u poslednjoj sekundi. Uz zvuk sirene!

Izabrane vesti

Bile su blizu da krenu stranputicom, Dankinje su ispustile „nemoguće“. Imale su čak šest golova prednosti, mogle i do sedam da odu pred poluvreme. Ogroman kapital nije im bio dovoljan, na kraju su u osnovnom delu, po isteku jednog časa igre, spasavale živu glavu. I ostale u igri zbog ulaska u golmanski prostor.

Arbitri su dosudili sedmerac, a Kristina Jorgensen ga četiri sekunde pre isteka drugog poluvremena realizovala. Spakovala je loptu u mrežu, pružila drugu šansu Dankinjama, ali u dodatnih deset minuta na scenu je stupila Ela Heni Rejstad. Tražile su je saigračice pogledom, gurale joj loptu u ruke, a ona – pogađala.

Prvi, drugi, treći... Pa, i šesti put. Svih šest golova koje je Norveška dala u produžetku delo su Ele Heni Rejstad. Više puta je matirala golmane Danske od svih u svom timu. Poslednja dva postigla je iz situacija kada je Norveška imala devojku manje u polju. Ni isključenje od dva minuta nije bilo od pomoći Španiji, opet je maestralna Rejstad uspevala da pronađe put do gola.

Podatak koji dodatno pojačava utisak jeste da je tih 15 golova u polufinalu Svetskog prvenstva dala iz 17 šuteva!

Drugi strelac Norveške bila je Stine Bredal Oftedal sa pet golova. Dve se baziralo na Rejstadovoj. Ni Rebeka Rejnhart, ni Sandra Toft nijsu mogle da joj proniknu u glavu. Kod Dankinja je najefikasnija bila Kristina Jorgensen, isporučila je sedam komada, dok je Mete Hansen postigla pet.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE – POLUFINALE (HERNING)

Petak

Danska - Norveška 23:23 (14:9), produžecima 28:29

21.00: (3,15) Švedska (8,50) Francuska (1,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Svetsko prvenstvo za rukometašiceŽenska rukometna reprezentacija Danskeženska rukometna reprezentacija Norveške

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara