@Reuters
@Reuters

Repriza finala iz Rija

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.05.20. | 15:05

Na programu je poslednje kolo grupne faze Dreamhack Mastersa

Finalisti ESL One Rio turnira ponovo će zapucati jedni protiv drugih. Ovog puta ulog je barem u ovom trenutku manji, u pitanju je grupna faza Dreamhack Mastersa, ali će duel između Astralisa i G2 svakako odlučivati o daljem toku turnira (17.30).

Francuski G2 za koji nastupaju Srbin Nemanja Isaković i Bosanac Nemanja Kovač je takmičenje započeo iznenađujućim porazom od Norta, ali se već u narednom kolu popravio protiv Heroika i tako praktično obezbedio prolaz u nokaut fazu. Pitanje je da li sa druge ili treće pozicije, mada će svakako morati u donji, znatno teži deo žreba.

Izabrane vesti


Danci bi smeli da se opuste, ali je teško očekivati tako nešto od šampiona. Nikolaj “device” Ridc koji je u poslednje vreme često rešavao mečeve u korist svoje ekipe, i ovoga puta će predvoditi tim sa rejtingom 1,23, odnosno 0,61 ubisto po rundi uz 81 nanete štete.

Na drugoj strani se najviše očekuje od Kovača poznatog još i pod nikom “huNter-”. Njegov rejting nešto je slabiji – 1,17, uz 0,67 ubistava po rundi i 85,7 štete načinjene protivnicima.

Meč se igra na dve dobijene mape, pa iako rezultat uglavnom umnogome zavisi od toga na kome će se “borilištu” ekipe sastati, ovoga puta to nije slučaj. Naime, Astralis ima bolji procenat od G2 na svakoj mapi, a razlika je najmanja na “Dust2”i “Cache” - na obe nešto više od tri odsto u koristi Danaca – te bi francuski tim upravo ovde mogao da traži šansu. Danci će svakako gledati da jedna od mapa bude “Inferno” ili “Vertigo” gde imaju procenat uspešnosti od 75,9 odnosno 75 odsto.

Iako se pomenute ekipe često susreću na različitim turnirima, G2 već drže vreme ne uspeva da savlada Astralis. Poslednji put trijumfovao je pre više od godinu i po dana. Od tada ima sedam vezanih poraza, nasvežiji iz finala ESL Pro turnira u Riju. Sva je prilika da će tako biti i danas.

CS:Go DreamHack – 3. KOLO

Grupa A

Utorak

17.30: (1,25) Astralis – G2 Esports (3,55) 


tagovi

esportE-SPORTSCounter Strike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara