Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)
Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)

Revanš Vojvodine i to sa kamatom, Zvezda eliminisana u Kupu Srbije

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 20:36

U polufinale prošla i ekipa kragujevačkog Radničkog

Dva meča u četiri dana i dva različita pobednika. Crvena zvezda je u nedelju na Banjici nanela prvi poraz Vojvodini u prvenstvu Srbije, a danas su se Novosađani revanširali i to sa kamantom. Izabranici Marka Narančića dobili su utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije i na taj način eliminisali crveno-bele iz daljeg takmičenja - 3:0 (25:20, 25:19, 25:22).

U drugom meču kragujevački Radnički je slavio protiv Takova iz Gornjeg Milanovca - 3:0 (25:22, 25:18, 25:15), tako da su sada poznata dva tima koja će igrati polufinale. Čeka se još pobednik susreta koji je u toku, a sastaju se Ribnica - Mladi radnik, a odložena je utakmica Partizan - Spartak Subotica za 15. novembar.

Izabrane vesti

Tek kada budu sva četiri tima poznata biće održan žreb, pa će biti određeni parovi polufinala. U toj fazi će se igrati po dve utakmice, za razliku od osmine finala i četvrtfinala kad je bio na programu samo po jedan meč.

Vojvodina je večeras iskoristila prednost domaćeg terena i zabeležila važnu pobedu. Veliku pomoć je dobila i od protivnika koji je napravio ogroman broj grešaka - čak 32 za tri seta.

Novosađane je predvodio Lazar Bajandić sa deset poena, po devet su postigli Luka Stanković i Žarko Ubiparip. Na drugoj strani najefikasniji je bio Dušan Nikolić sa 11 poena, dok je jedan poen manje imao Ahmed Omar.

Kragujevčani su opravdali ulogu favorita protiv Takova. Najveće zasluge za trijumf idu na račun Dejvida Krasteva, koji je zabeležio 14 poena, uz odlične procente napada 18-12 (67 odsto). Imao je i po jedan blok i as. Drugi dvocifreni bio je Vuk Ivanković sa 12 poena (napad 14-10, 71 odsto).

Po osam poena su upisali Nikola Goić i Filip Stoilović, dok se na sedam zaustavio Vuk Milutinović.

U poraženom taboru niko nije ostvario dvocifreni učinak. Najviše poena skupili su Nemanja Božić (24-7, 29 odsto) i Filip Lepidovski (napad 7-6, tri bloka) - po devet. Sedam poena na svom kontu imali su Čedomir Stanković i Marko Maksimović.

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Vojvodina - Crvena zvezda 3:0

Radnički - Takovo 3:0

Ribnica - Mladi radnik U TOKU

15. novembar

18.30: Partizan - Spartak Subotica


tagovi

OK VojvodinaOK RadničkiOK Crvena Zvezdakup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara