Slavlje odbojkaša Roselara (©CEV)
Slavlje odbojkaša Roselara (©CEV)

Roselar i Modena u finalu, Belhatov i Pjaćenca ostali praznih ruku

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.23. | 22:51

Belgijski klub prošao tek posle zlatnog seta

Finale CEV kupa u muškoj konkurenciji igraće odbojkaši Roselara i Modene. Malo je nedostajalo da u meču za trofej publika gleda italijanski derbi, ali da tako ne bude pobrinuo se belgijski tim, koji je posle zlatnog seta izbacio Pjaćencu.

Bilo je uzbudljivo, neizvesno, dramatično... Teško da su ovakavi rezultati mogli unapred da se prognoziraju.

Izabrane vesti

Roselar je prošle nedelje dobio Pjaćencu sa nulom, pa je veoma težak zadatak imala italijanska ekipa u revanšu. Međutim, Leal i drugari su uspeli da uzvrate istom merom. Slavili su večeras posle tri seta - 25:17, 25:19, 25:21 i tako izborili zlatni set.

Bili su u naletu, imali su sve u svojim rukama, ali za nešto su se pitali i Belgijanci. Izvukli su oružje koje su koristili u prvom meču, zaustavili Italijane i overili kartu za finale - 15:12.

Modena je protiv Belhatova pobedila prvi duel - 3:1, pa su joj dva seta bila dovoljna za prolaz u finale. Ne samo da ih je osvojila, nego je zabeležila i drugi trijumf - 3:2.

Na jednoj strani bili su Aleksandar Atanasijević (18 poena, napad 34-16, 47 odsto) i Mihajlo Mitić (jedan poen), a na drugoj Dragan Stanković (četiri poena) - tako da se znalo da će Srbija sigurno imati predstavnika u finalu. Zadovoljniji je sa terena izašao iskusni srednji bloker koji je nekada bio kapiten reprezentacije Srbije.

Stanković će imati lepu priliku da dođe do trofeja, jer će Modena sa Ngapetom i Lagumdžijom u sastavu sigurno biti favorit u duelu sa belgijskim Roselarom.

CEV KUP ZA ODBOJKAŠE - POLUFINALE

Sreda

Belhatov - Modena 2:3, prvi meč 1:3

Pjaćenca - Roselar 3:0 (zlatni set dobio Roselar 15:12), prvi meč 0:3


tagovi

OK ModenaCEV KupBelhatovAleksandar AtanasijevićDragan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara