Stefan Dodić (©Starsport)
Stefan Dodić (©Starsport)

Rukometna bomba godine: Stefan Dodić u Vojvodini

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.10.23. | 20:53

Srpski reprezentativac veliko pojačanje Novosađana, ali debi će imati tek sledeće godine. Zbog povrede kolena, Vranjanac izvesno neće moći da igra za Orlove na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, saznaje Mozzart Sport

Proteklog leta Stefan Dodić je bio velika želja Vojvodine. Srpski prvak je učinio sve da ga dovede na Slanu baru, ali je zov Lige šampiona bio jači, pa se odlučio za Celje i tim koji s klupe predvodi Alem Toskić.

Izabrane vesti

Pričao sam sa Vujinom, tačno je da sam imao ponudu srpskog šampiona. Vojvodina ima dobru priču, odličnu ekipu. Mislim da ima šansu da prođe u narednu fazu Lige Evrope. Vidi se da se dobro radi, da klub raste. Izabrao sam Celje, procenio sam da je za moju karijeru sada bolje da sam tu. Igram Ligu šampiona, to je bio veliki izazov, ali jednog dana... Ako bude bilo prilike, najviše bih voleo da zaigram u Srbiji“, rekao je Dodić za Mozzart Sport letos u Doboju.

Posle tri meseca, Vranjanac je napustio redove slovenačkog šampiona i karijeru nastavlja u Vojvodini. Dogovorena je saradnja sa srpskim prvakom, saznaje Mozzart Sport. I prošle nedelje se pojavila mogućnost da talentovani srednji bek završi u redovima Lala. Dogovor sa upravom Novosađana, na čelu sa potpredsednikom Markom Vujinom i direktorom Darkom Jevtićem je danas postignut. U petak se očekuje potpisavanje ugovora na dve godine.

U Celju nisu imali sluha za česta odsustva lucidnog srednjeg beka zbog povrede kolena, pa je raskinuta saradnja koja je letos bila dogovorena na dve godine.

Dodić će, ipak, još nekoliko meseci da sačeka na debi u crveno-belom dresu. Zbog povreda kolena neće ga biti u timu do januara. Ovo znači da Toni Đerona verovatno neće moći da računa na mladog asa na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj naredne godine.

Dodić je prošle sezone branio boje Zagreba s kojim je osvojio duplu krunu u Hrvatskkoj, a pre toga je igrao za makedonske timove, Metalurg, Ohrid i Vardar. Prošle godine je potpisao četvorogodišnji ugovor sa poljskim Kjelceom, ali na njega ne računaju u redovima vicešampiona Evrope, pa nije bilo smetnje da stigne na Slanu baru i bude veliko pojačanje za tim Borisa Rojevića u nastavku sezone.

Vranjanac, koji ima samo 20 godina, igrao je na Svetskom prvenstvu u Katovicama početkomm godine i bio otkrovenje šampionata. Pretprošlog leta je sa juniorima osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Portugaliji i bio MVP šampionata, a letos zbog povrede nije bio sa vršnjacima na Svetskom prvenstvu u Grčkoj i Nemačkoj, kada su Orlići bili četvrti.



tagovi

Stefan DodićRK VojvodinaCelje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara