(©RK Eurofarm Pelister)
(©RK Eurofarm Pelister)

Rukometno čudo nad čudima: Deca pobedila dvostrukog šampiona Evrope!

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.10.21. | 21:12

Senzacija se dogodila u Makedoniji, nakon što je ekipa Eurofarma Pelister 2 na svom terenu u Bitolju slavila nad dvostrukim evropskim šampionom Vardarom 1961 (27:26) i učinila bitku za titulu zanimljivijom

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Makedonije)

To nije san, to je java – izbila je rukometna mega-senzacija u Bitolju! Eurofarm Pelister 2, inače drugi tim vicešampiona države, savladao je dvostrukog evropskog prvaka Vardar - 27:26.

Izabrane vesti

Domaćin je dirigovao igru i vodio celu utakmicu, u jednom trenutku imao prednost od pet golova, što i pored svih pokušaja favorizovani rival nije uspeo da nadoknadi.

Veselin Vujovič izveo je kombinovani sastav zbog pravila za strance u Makedoniji, ali to ne može biti alibi za neuspeh njegovog tima. Eurofarm Pelister 2 je najmlađi rukometni superligaš, većina igrača su tinejdžeri ili rukometaši čije karijere tek počinju, dok su za Vardar 1961 igrali kvalitetni stranci poput Olivijea Njokasa, Antea Gadže, Džeremija Tota, Darka Đukića, zatim reprezentativac Makedonije Stole Stoilov, pa iskusni golman Borko Ristovski i drugi.

Do herojske pobede tim vođen trenerom Aleksandrom Jovićem vukao je veliki talenat, 18-godišnji levi bek Pavle Atanasijević, koji je postigao šest golova. Na listi strelaca pratili su ga 21-godišnjaci Pavle Petrović i Cvetan Kuzmanoski sa po četiri pogotka. U Vardaru 1961 kružni napadač Džeremi Toto postigao je šest golova.

Činjenica je da je Eurofarm Pelister 2 tim u kojem igrači treba da se razvijaju, grade i stiču seniorsko iskustvo, a uzeli su skalp timu koji je pre godinu dana u Kelnu slavio protiv giganata poput Barselone, PSŽ-a, Vesprema... . Ovim porazom raste pritisak na trenera Veselina Vujovića, jer su navijači Vardara revoltirani. Bitolj i Skoplje su rivalski gradovi, zbog čega ovaj poraz posebno boli.

Ovo je prva faza u makedonskoj rukometnoj ligi, tek predstoje mečevi za titulu, ali ovakav poraz mogao bi skupo da košta ekipu Vardara.

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Rukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara