Ognjen Stojanović (©VK Šabac)
Ognjen Stojanović (©VK Šabac)

Šabac preko centara rešio filijalu Novog Beograda i ušao u četvrtfinale Kupa Srbije

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.23. | 22:08

Dalje prošli i Vojvodina i valjevski Valis...

Na početku nove sezone Šapčani igraju kao u transu. Novembar se bliži, a oni ne znaju za poraz. Izvanredno guraju na tri fronta: prvi su u grupnoj fazi Kupa Evrope, imaju tri pobede u Superligi, a overili su i plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Velika snaga Šapčana leži u spoljnoj liniji i šuterima poput Ognjena Stojanovića i Andreja Baraća, ali i centarski tandem ume da isporuči nemali broj golova. Nisu Nikita Krug i Nebojša Toholj profil igrača koji isključivo donosi višak, izbacuje protivničke bekove iz igre, već znaju i da rešavaju situacije na liniji dva metra. Demonstrirali su to protiv novobeogradskih Vukova i odveli tim među osam najboljih – 13:10.

Izabrane vesti

Jedini neporaženi srpski tim – kada se u obzir uzmu sva takmičenja – je preko centara presudio filijali Novog Beograda. Ozbiljan višak stvarali su Rus i Srbin, bili preveliko opterećenje za mladi tim Vukova i pride su sa lakoćom davali golove. Ekipa Nemanje Ličanina iznudila je duplo više isključenja od gostiju, a duo sidraša isporučio je više od pola golova.

Nebojša Toholj je direktnim čuvarima pravio probleme i u Kupu Evrope, često je bio i najefikasniji kod Šapčana u kvalifikacijama. Bio je to i večeras. Dao je četiri gola Vukovima, jedanput manje precizan je bio ruski vaterpolista Nikita Krug, dok je ostatak tima sve skupa šest puta tresao mrežu. Spoljna linija nije bila produktivna kao inače, no nije bilo ni potrebe kada je sve išlo od ruke centrima.

Novobeogradski tim se nosio sa Šapčanima u gradu na Savi do poslednje deonice, ali tada je napad načisto stao. Nije bilo strela levorukog Viktora Uroševića, niti pogodaka Šofranca. Utihnuli su, uostalom kao i ceo tim. Razvojni tim Novog Beograda nijednom nije zatresao mrežu, a to su Šapčani iskoristili da naprave razliku i u miru privedu utakmicu kraju.

KUP SRBIJE – OSMINA FINALA:

Sreda

Vojvodina – Sava 21:8

Šabac – NBG Vukovi 13:10

Taš – Valis 6:18

Četvrtak

20.30: Banjica - Proleter


tagovi

VK ŠabacKup Srbije u vaterpoluNemanja LičaninVK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara