Radomir Drašović (©MN Press)
Radomir Drašović (©MN Press)

Šabac zapretio, Novi Beograd imao odgovor: Jakšić i Vučinić sačuvali oreol nepobedivosti

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.10.23. | 21:12

Radnički i bez najiskusnijih uverljiv protiv Taša

Ceo septembar je prošao, skoro pa i oktobar i Šabac je znao samo na jedan način da završi utakmicu - pobedom. Deseti ih je naređao, utabao evropsku stazu i dobio prvenstveni derbi protiv Partizana, bio jedini srpski klub bez poraza na tri fronta, sve dok u grad na Savi nije došao šampion.  

Šabac je zapretio Novom Beogradu, priterao ga uz ivicu. Zaličilo je da bi baš kao u duelima sa hrvatskim Primorjem i mađarskim BVSC-om mogao preokretom da dođe do pobede, ali je Živko Gocić za završnicu sačuvao dva jaka aduta. Imao je spremljen odgovor, naneo je prvi poraz Šapčanima i u šampionatu Srbije sačuvao oreol nepobedivosti - 12:10.  

Izabrane vesti

Udarila je u tvrdo ekipa Nemanje Ličanina, trenutno je novobeogradski klub sačinjen od čvršćeg gradivnog materijala. Kontrolisao je utakmicu preko Alvara Granadosa, strelca četiri gola, do trenutka kada šut nije krenuo Andriju Koraća i Ognjena Stojanovića, kao i dok Nikita Krug nije počeo da daje doprinos. Šabac je preko ruskog centra prišao na gol zaostatka, međutim, bekovi Novog Beograda bili su i tada hladnokrvni.  

Nikola Jakšić i Đorđe Vučinić - ne tako davno nosio je kapicu kluba iz Mačve - su odbili nalet Šapčana, uveli utakmicu u mirne vode i Novi Beograd je prvu fazu takmičenja završio sa maksimalnim učinkom: ostvario je pet pobeda i sakupio 15 bodova. Pride je pobedama nad Šapčanima i crno-belima napravio dobru podlogu da se nađe u završnici Jadranske lige, pošto se poeni prenose. Možda i bude domaćin jednog od dva turnira.  

Sa pet pobeda u drugoj grupi može da se pohvali još samo Crvena zvezda. Za kraj prvog dela pobola je crveno-beli barjak u Valjevu, odigrala na visokom nivou prvo poluvreme i bez po muke savladala Valis - 13:8. Branilac trofeja u Kupu Srbije nijednom nije izgubio, ali je u duelu sa Radničkim ostao bez jednog boda. Trijumfovao je tek posle peteraca u prethodnom kolu.  

I crno-beli su bili sigurni u novom domu. Na bazenu “11. april” su odigrali prvu utakmicu kao domaćini, a Partizan je do pobede nad Starim gradom vodio Luka Gladović sa šest golova - 17:12. Sedmostrukog evropskog prvaka su nastavili da nose mladi igrači, a na njih se u Kragujevcu oslonio i Uroš Stevanović. Radnički je protiv Taša, čiji trener je Nikola Rađen, igrao bez najiskusnijih I bio je prilično uverljiv - 18:2.

SUPERLIGA SRBIJE – 5. KOLO:

Subota

GRUPA A

Šabac – Novi Beograd 10:12

Vojvodina – Proleter 12:13

Partizan – Stari grad 17:12

GRUPA B

Valis – Crvena zvezda 8:13

Radnički – Taš 18:2

Nais – NBG Vukovi (u toku)



tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK ŠabacVK Novi BeogradVK Crvena zvezdaVK PartizanVK RadničkiVK ValisVK TAŠVK ProleterVK Nais

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara