Dajana i Tijana Bošković (©MN Press)
Dajana i Tijana Bošković (©MN Press)

Saga o Boškovićevoj i Galatasaraju: Mislim da smo pogrešili što smo je odveli na trening prvog tima

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 12:19

"Sve je bilo gotovo. Tada je ljudima iz BiH bilo lako da postanu turski državljani", ispričao je Orkun Darnel

Odavno je poznata priča o Tijani Bošković i Turskoj. Želeli su da je dovedu, da joj daju pasoš, da joj daju sve što želi kako bi zaigrala za njih... Međutim, do toga nije došlo. Pričale su i Dajana i ona da otac nije želeo ni da čuje za tako nešto.

Sada bez Tijane reprezentacija Srbije ne može da se zamisli. A čini se da Turci nikada neće preboleti što se sve tako izdešavalo.

Izabrane vesti

Ona je prvi put došla u Tursku na probu u Galatasaraj. Klub je želeo da sestre Bošković budu gosti nekoliko dana i da pokušaju da sklope nekakvu saradnju.

Baš te teme dotakao se i menadžer Galatasaraja Orkun Darnel u podkastu "Eski Ačik".

"Mislim da je imala 14 godina. I tada je bila levoruki napadač... Došla je kod nas na trening. Sećam se da je Ataman Guneiligil dok je radio u reprezentaciji, video u dresu BiH na Balkanskom prvenstvu. Nazvao me i rekao: Ovde je nešto neverovatno".

Nije prošlo mnogo od prvog susreta, Tijana je stigla u Istanbul.

"Sa njom su došli tata i starija sestra. Razgovarali smo, sve je bilo gotovo. Stan, škola... Oni su bili veoma srećni".

Ipak, stvari su se promenile, pa je Boškovićeva umesto u Galatasaraju završila u Vizuri.

"Trebalo je da idemo u BiH sedam dana kasnije. Tada je ljudima iz te zemlje bilo lako da postanu turski državljani. Mislim da smo pogrešili što smo Tijanu odveli na trening prvog tima. Srpski menadžeri su to čuli... Posle kada smo otišli u BiH, ona je već uzela srpsko državljanstvo i potpisala ugovor u Beogradu".

O velikoj odluci je pre dve godine za Mozzart Sport pričala i Dajana Bošković...

"Menadžerka Irena nas je spojila sa gospodinom Radojičićem iz Vizure, on nam je ponudio stipendije i tako smo i došle. Ispostavilo se kasnije da smo napravile pravi potez. Da smo otišle odmah u Tursku, bez uzimanja državljanstva, svejedno bi za nas bilo preveliki zalogaj. Mislim da se ne bismo snašle kao u Srbiji. Ovako je sve išlo baš kako treba, pa da me sada pitaš da li bih nešto menjala, mislim da ne bih. Sve što nam se izdešavalo, formiralo nas je u ovakve ličnosti kakve smo danas", podvukla je tada Boškovićeva u razgovoru za Mozzart sport.



tagovi

Tijana BoškovićŽOK GalatasarajDajana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara