(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Sandro Sukno piše istoriju sa Pro Rekom, šampion Evrope oduvao Fradi i ide po desetu titulu

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.06.22. | 21:33

Ferencvaroš izdržao jedno poluvreme - 10:7

Beograd veći spektakl od ovog nije mogao da dobije - srpski prvak poslednja je nada ostatka Evrope za svrgavanje Pro Reka sa trona. Najtrofejniji klub “preti” da postane prvi klub sa dvocifrenim brojem trofeja Lige šampiona i najveću riznicu na svetu uveća za još jedan najdragoceniji pehar. 

Na putu slavnog italijanskog kluba do odbrane titule i povezivanja dve u Ligi šampiona, prvi put od 2008. godine, stoji Novi Beograd, organizator turnira i debitant u završnici Lige šampiona. Zeleno grotlo sna tribinama udruženo sa vaterpolistima Ferencvaroša nije progutalo novog italijanskog vladara - 10:7 (1:2, 4:2, 4:1, 1:2)

Izabrane vesti

Okupirali su Mađari jedan sektor na bazenu, napravili su nolju atmosferu nego protiv dubrovačkog Juga, ali da zaustave i drugog velikana nisu imali snage. Teška artiljerija Pro Reka uništila je budimpeštanski tim, i sada Sandra Sukna utakmica deli od ulaska u zlatne knjige vaterpola. Pronađe li dobitničku formulu, legendarni hrvatski vaterpolista ući će u društvo besmrtnih - postaće jedan od onih koji su Ligu šampiona osvajali i u bazenu i kao trener - i uvećati razliku u odnosu na Partizan i Mladost u korist Pro Reka za tri najvrednija trofeja na klupskom planu. 

Zdravstveni problemi “izbacili” su Sandra Sukna iz bazena, ali koliko je herca imao kao igrač, toliko ga ima i kao trener. Možda kao strateg i dalje nije dorastao najvećim vaterpolo umovima, ali je okružen igračima koji mu bespogovorno veruju. I spremni su da puste krv kako njihov dojučerašnji saborac u vodi odmah po ulasku u četvrtu deceniju života ušao u odabrano društvo. 

(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Spartancima je okružen hrvatski stručnjak - veći deo tima sačekao ga po dolasku - i u finansijski najmoćnijem klubu na svetu ne mora previše da filozofira i davi igrače taktičkim zamislima, već da ih pusti da igraju vaterpolo. Da rade ono što najbolje umeju i dokažu da sa njihovim angažovanjem nije napravljen promašaj. Teško je disao Pro Reko na početku utakmice, srpski centar Nemanja Ubović i Danil Merkulov okrenuli su vodu na Fradijevu vodenicu i raspalili atmosferu na tribinama, a onda se ukazao Aleksandar Ivović

Crnogorski as je prekinuo prazan hod, pokrenuo je kapiten šampiona Evrope i raširio mu krila. Nosio se Ferencvaroš sa vladarom Italije do finiša prvog poluvremena, imao je odgovor sve do strele Gerga Zalankija, koji se upravo iz Budimpešte preselio u gradić pored Đenove. Levoruki bombarder je probušio Somu Vogela i obasjao put Luki Lončaru, Đakomu Kaneli i Aronu Jangeru da učine isto. Serija od četiri vezana gola potpuno je razoružala Fradi. Četa Žolta Varge nije se oporavila, kruna i dalje stoji na Pro Rekovoj glavi, prvaku Mađarske predstoji bitka za bronzu sa Brešom.

PRO REKO - FERENCVAROŠ 10:7

/1:2, 4:2, 4:1, 1:2/

Beograd

Bazen: 11. april

Sudije: Stavridis (Grčka), Aleksandresku (Rumunija)

PRO REKO: Del Lungo, Di Fulvio 1, Zalanki 1, Filjoli, Janger 1, Kanela 1, Prešuti, Ečenike 1, Ivović 2, Bertoli, Lončar 1, Halok 2, Negri.

FERENCVAROŠ: Šakonji, Molnar, Pol, Merkulov 2, Vamoš 2, Ubović 1, Fekete 1, Vigvari, Nemet, Varga 2, Janšik, Damonte, Vogel.

F8 LIGE ŠAMPIONA - POLUFINALE:

Petak

Breša - Novi Beograd 13:14

Pro Reko - Ferencvaroš 10:7

F8 LIGE ŠAMPIONA - RAZIGRAVANJE OD 5. DO 8. MESTA:

Petak

Hanover - Marselj 11:9

Barseloneta - Jug 12:9


tagovi

VK FerencvarošPro RekoLiga šampiona u vaterpoluSandro SuknoNemanja UbovićAleksandar Ivović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara