Danijele Santareli (©MN Press)
Danijele Santareli (©MN Press)

Santareli menja reprezentacije, ali klub neće: Vodiće sedmu godinu za redom sa klupe Koneljano

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 17:19

Italijan i kompletan stručni štab produžili saradnju

Odbojkašice Koneljana će i naredne sezone sa klupe predvoditi isti trener - Danijele Santareli.

U poslednje vreme Italijan je često menjao reprezentacije (Hrvatska, Srbija, Turska), ali klub očigledno neće. Vodiće isti tim sedmu godinu za redom kao prvi strateg. Pre toga je na istom mestu dve godine proveo kao asistent.

Izabrane vesti

Koneljano je danas objavio da ostaje kompletan stručni štab, medicinsko osoblje, fizioterapeuti... Svi zajedno će pokušati da nastave da ređaju trofeje, kao i do sada.

Na sajtu se navodi da su Santarelijeve brojke impresivne - vodio je ekipu na 281 utakmici, a ostvario je 249 pobeda - što bi značilo da ima 89 odsto uspešnosti. Upisao je samo 32 poraza.

Učestvovao je u osvajanju 17 trofeja. Sedeo je na klupi na 182 meča u Superligi, 20 duela ima u Kupu, 59 u Ligi šampiona.

U biografiju su mu upisani i neke neverovatne serije, od kojih je posebna ona od 76 uzastopnih pobeda od 15. decembra 2019. do 28. novembra 2021.

"Mislim da ovaj tim još nije dostigao vrhunac, čudno je to reći jer smo poslednjih godina postigli mnogo uspeha. Ali, mi smo mlad klub, želimo da uzmemo još trofeja, da napravimo skok napred, jer imamo potencijal", rekao je Santareli za zvanični sajt kluba. "Svakako da treba da uživamo i u onome što smo uradili u prošlosti. Mnogo toga smo uspeli, ali lepota ovog kluba je što uvek ima nove ambicije i pogled na budućnost, želimo da rastemo dalje".

Već sada Danijele zna kakav tim će imati na okupu, a on je u velikoj meri sličan prošlogodišnjem.

"Postoji razlog zašto toliko igrača ostaje u Koneljano dugi niz godina. Baš kao i mi u stručnom štabu. Nije pitanje samo ambicija i pobeda, već samog osećaja. Svi ljudi u klubu čine da se ovde osećamo sigurno i spokojno. Ništa nam ne nedostaje, imamo razvijenu mrežu oko sebe i postoji mogućnost da se izrazimo na najbolji mogući način i ostvarimo ambiciozne rezultate, koje ovaj klub uvek ima kao cilj. Lepo nam je ovde i to nas tera da dajemo uvek sve od sebe".


tagovi

danijele santareliImoko KoneljanoOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara