Vojislav Brajović (©MN Press)
Vojislav Brajović (©MN Press)

Šapčani oslabljeni u Rejkjaviku: Može li Metaloplastika da krene stopama Vojvodine?

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.02.24. | 11:39

EHF kup: Tim Vladana Matića danas (19.00) protiv šampiona Islanda Valura nastavlja evropsku priču u prvom meču osmine finala. Srpski tim bez četvorice rukometaša

Prošle sezone Vojvodina je osvojila EHF kup, a ove šansu za to ima Metaloplastika koja je prezimila u najslabijem evropskom takmičenju, stigla je do osmine finala, a rival joj je prvak Islanda Valur.

Prvi meč igra se danas (19.00) u dalekom Rejkjaviku, dok je revanš narednog vikenda u Šapcu. Valur je posle 15 kola domaćeg šampionata na drugom mestu sa tri boda manje od Hafnerfejdura koji je eliminisao Partizan u drugoj rundi takmičenja prethodne jeseni.

Izabrane vesti

Prva zvezda tima je vremešni golman Bjergvin Pal Gustavson, koji je branio na EP u Minhenu. Iz penzije se vratio još jedan legendarni rukometaš ove zemlje Aleksander Paterson. Od stranaca samo je jedan, i to Faranin Alan Nordberg.

18.00: (5,20) Hamburg (11,0) Fukse Berlin (1,22)

Tim Vladana Matića nije bez šanse za prolazak u četvrtfinale, iako će bti oslabljen u prvih 60 minuta dvomeča. Na put u Rejkjavik nisu otišli levi bek Milan Jovanović, pivotmen Kosta Petrović, bek Aljoša Damjanović koji je zadobio povredu protiv Obilića u četvrtfinalu Kupa Branislava Pokrajca, dok se levo krilo Filip Milovanović još oporavlja od boginja koje je dobio pred sam početak sezone.

Najviše se očekuje od desne strane terena, gde su bek Vojislav Brajović i krilo Mateja Dodić, kao i iskusnog golmana Darka Arsića.

Metaloplastika je u sredu imala odličnu generalnu probu, pobedom nad Vranjem sa 38:19 u 15. kolu Super rukometne lige Srbije i ostala je sa dva boda manje od šampiona Vojvodine.

EHF KUP – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Subota

Bešiktaš – Ferencvaroš 32:34 (17:19)

Steaua – Karvina 28:27 (14:14)

Krems – Bregenc 26:26 (12:12)

Nedelja

17.00: Minaur Baja Mare – Vogošća

18.00: Sloboda Tuzla – Krka

19.00: Valur – Metaloplastika



tagovi

MetaloplastikaVojislav BrajovićEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara