Ivan Kopcev (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Ivan Kopcev (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Šapcu se otvara put do završnice Kupa Evrope, kuglice sastavile mađarsku “grupu smrti”

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 15:41

Srpski predstavnik dobro prošao na žrebu…

U novu sezonu Srbija je krenula sa šest klubova, tri su i dalje aktivna na međunarodnoj sceni. Novi Beograd i Crvena zvezda igraju u grupnoj fazi Lige šampiona, a Šabac u Kupu Evrope. Jedini srpski predstavnik danas je dobro prošao na žrebu za drugorangirano takmičenje.

Špačani su izbegli najjače klubove u Kupu Evrope, osmehnule su im se kuglice i otvorio im se put do nokaut faze. Ali su zato kuglice bile nemilosrdne prema Vašašu, braniocu krune, koji predvodi Slobodan Nikić.

Izabrane vesti

Dva najbolje plasirana kluba iz svake grupe će se plasirati u osminu finala, a Šapčanima će rivali biti Hanover, mađarski BVSC i riječko Primorje. Hrvati su već eliminisali Radnički i trebalo bi da budu najveći konkurent ekipi Nemanje Ličanina.

Sa druge strane, Vašaš baš i nije imao sreće na žrebu, pošto će rivali timu čiji je trener Slobodan Nikić, a za koji nastupaju Sava Ranđelović, Nikola Dedović i Strahinja Rašović, biti komšija Honved, italijanska Savona i grčki Apolon. Daleko najteža od četiri grupe…

Što se tiče ostalih klubova iz regiona, šibenski Solaris je izvukao Telimar Palermo, Barselonu i francuski Turkoan, a kotorskom Primorcu protivnici su italijanske ekipe Trst i Ortiđa, kao i Panionios.

LEN KUP EVROPE:

GRUPA A: Telimar Palermo (Italija), Barselona (Španija), Solaris (Hrvatska), Turkoan (Francuska)

GRUPA B: Honved (Mađarska), Vašaš (Mađarska), Apolon (Grčka), Savona (Italija)

GRUPA C: Šabac (Srbija), Primorje (Hrvatska), BVSC (Mađarska), Hanover (Nemačka)

GRUPA D: Trst (Italija), Primorac (Crna Gora), Ortiđa (Italija), Panionios (Grčka)



tagovi

LEN Kup EvropeVK Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara