Talant Dujšebajev (©Reuters)
Talant Dujšebajev (©Reuters)

Segedin na nogama: Pola Kjelcea stiže u komšiluk, Dujšebajevi aduti za napad na evropsku krunu

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 15:12

Legendarni stručnjak i čak šestorica rukometaša stižu u redove mađarskog šampiona naredne sezone

Pisali smo prethodnih dana o velikim turblencijama na rukometnoj mapi Evrope. Giganti posrću, pogotovo je u problemu Kjelce, Barsa smanjuje budžet, Pari Sen Žermen je već „probušio“ kesu, a krize nema u komšiluku. Iza mađarskih velikana Vesprema i Segeda stoji država, budžeti su basnoslovni, ne pita se koliko koštaju najbolji rukometaši današnjice. Jednog od ova dva velikana narednih sezona možda budemo konačno videli na krovu Starog kontinenta.

Vesprem je več počeo da „čerupa“ vicešampiona Evrope dolaskom tokom sezone Nedima Remilija, a pravi potres na rukometnom tržištu trebalo bi da se dogodi na leto. Prema pisanju mađarskog Eurosporta, čak šestorica rukometaša i trener Kjelcea stižu u komšiluk, u Segedin, grad blizu srpske granice.

Izabrane vesti

Era Huana Karlosa Pastora je istekla, Španac na leto odlazi posle skoro decenije, a naslednik će biti legendarni Talant Dujšebajev. Prema pisanju ovog portala s njim dolaze i njegovi sinovi, desni bek Aleks i levi Danijel. U Segedin stižu i trojica Francuza. Pivotmen Nikola Turna menja Mikloša Rostu koji odlazi u Dinamo iz Bukurešta, dok će umesto Bogdana Radivojevića na desnom krilu, kome ističe ugovor u junu, klub da pojača Benoa Konku. Na levom krilu zamena za Aleksandra Blonza biće Dilan Nai.

18.45: (1,20) Vesprem (11,0) Seged (5,60)

Sa svima njima će ugovori da budu potpisani na tri godine, do 2026. Eurosport najavljuje da će već u petak klub da potvrdi ove transfere.

I to nije sve – naredne sezone gol Segeda braniće jedan od najboljih golmana današnjice Andreas Volf. On dolazi samo na godinu jer će od 2024. da se preseli u Vesprem sa kojim je dogovorio saradnju. Naredne godine Vladimir Cupara se seli u Dinamo iz Bukurešta, a Nemac će činiti golmanski tandem sa Špancem Rodrigom Koralesom.

Vesprem i Seged će biti znatno jači, Barsa i dalje ostaje kandidat za titulu kao i uvek jaki Kil i Pari Sen Žermen. Danski Olborg i norveški Kolstad najavljuju velike budžete… Rukometni poredak bi mogao iz temelja da se promeni već naredne sezone.


tagovi

Pik SegedSegedVespremEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara