Aleksandar Kurteš (u sredini), pivotmen Vojvodine (©Starsport)
Aleksandar Kurteš (u sredini), pivotmen Vojvodine (©Starsport)

SEHA - liga bez briga: Vojvodina poslala juniore u Bitolj i namučila učesnika Lige Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 19:24

Novosađani sa samo jednim prvotimcem i osam juniora poklekli od Eurofarm Pelistera – 25:30 u četvrtom kolu regionalnog takmičenja

Regionalna SEHA lige, zamišljena kao takmičenje najboljih rukometnih klubova sa Balkana, ali i šire, sve je, samo ne ozbiljno takmičenje. Proteklog leta nije se znalo kada počinje, u kom formatu... Na kraju je ipak sklepana, počela je početkom godine. Zagreb i Vesprem, kao učesnici Lige šampiona uključuju se od plej-ofa, dok su ostale ekipe u prvoj fazi podeljene u dve grupe i bore se za što bolju startnu poziciju pred doigravanje (svi idu u plej-of).

Vojvodini je ovo takmičenje bila dobra priprema za EHF kup. Na Slanoj bari su pobeđeni Eurofarm Pelister i Nekse, učesnici grupne faze Lige Evrope. Vardar, šampion Evrope iz 2017. i 2019. godine, bio je mamac da se u utorak na Banjici okupi skoro 2.000 gledalaca, što dugo nije bilo u srpskim dvoranama.

Izabrane vesti

Sve je koliko-toliko regularno počelo, ali usledili su problemi. Eurofarm Pelister nije hteo da pomeri duel četvrtog kola Grupe A sa Vojvodinom zakazan za danas u Bitolju, a s obzirom na to da je srpski šampion juče igrao četvrtfinale Kupa Srbije u Aranđelovcu protiv Šamota (33:17) u taboru Novosađana napravili su jedini mogući izbor. Zaštitili su prvotimce od napora da igraju dve utakmice za manje od 24 sata, i poslali u Bitolj ekipu sastavljenu od igrača koji su na pozajmicama, a to su Simo Šijan (Kikinda), Nikola Kovačević (Jugović) i Marko Tasić (Dubočica), a jedini član najbolje ekipe bio je iskusni pivotmen Aleksandar Kurteš. Ostali su bili golobradi klinci – Mašić, Podunavac, Marko, Đorđe i Mladenko Draško, Pavlović, Čavić i Borojević.

Nije bilo ni trenera Borisa Rojevića, a ekipu je s klupe predvodio pomoćnik Dragan Kukić. Voša je imala u sastavu samo 12 igrača i očekivano je poražena, iako je pružila žestok otpor Erurofarm Pelisteru, pogotovo u prvom poluvremenu.

Na kraju je domaćin jedva dobio drugi tim Vojvodine sa 30:25 (14:12). Tim iz Bitolja je ispao iz Lige Evrope, a ovo mu je prvi trijumf u regionalnom takmičenju. Ton igre Vojvodine davali su kadetski reprezentativac Simo Šijan, levi bek Nikola Kovačević i iskusni Aleksandar Kurteš, dok je odličan na golu bio Marko Draško.

Golom Šijana u 41. minutu iz sedmerca, Vojvodina je prišla na samo gol zaostatka (19:20), ali su onda domaćini dali gas i stigli do prvih bodova u regionalnom takmičenju. Vojvodina je u prvom meču u Novm Sadu dobila Bitoljčane sa 29:24, pa je zadržala šansu da bude prva u Grupi A pred plej-of i izbegne Zagreb u prvoj nokaut rundi.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Danac Kasper Kisum sa devet golova, Vilson Davajes je postigao sedam, dok je Marko Kizić imao 12 odbrana. Kod odlične Vojvodine Nikola Kovačević je osam puta zatresao mrežu rivala, Simo Šijan pet, a Aleksandar Kurteš četiri. Marko Draško je imao 11 uspešnih intervencija.

SEHA LIGA – 4. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

Eurofarm Pelister – Vojvodina 30:25 (14:12)

Utorak

GRUPA B

Partizan – Vardar 28:22 (15:14)



tagovi

SEHA ligaRK PelisterRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara