Igor Kolaković (MN Press)
Igor Kolaković (MN Press)

Selektor Srbije doneo Varti najveći uspeh u istoriji kluba

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.05.22. | 12:07

Ekipa koju predvodi sa klupe Igor Kolaković i na terenu Uroš Kovačević osvojila bronzanu medalju u odbojkačkom prvenstvu Poljske

Bronzana medalja i karta za Ligu šampiona! Sjajan uspeh napravila je Aluron Varta, zapravo najveći u istoriji kluba. Ogromne zasluge idu na račun selektora odbojkaša Srbije Igora Kolakovića, koji je predvodio ovaj tim sa klupe.

Na terenu je veliki deo posla od prethodnog leta do same završnice odradio naš reprezentativac i jedan od najboljih evropskih igrača Uroš Kovačević.

Izabrane vesti

Vodila je ekipa iz Zavjerča žestoku borbu sa SKRA Belhatovim, ali je uspela da izađe iz te serije kao pobednik. Iako na poslednjem meču nije mogla da računa na povređenog Kovačevića, izborila je pobedu posle pet setova i proslavila osvajanje treće pozicije.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je David Konarski sa 28 poena, a na drugoj strani se izdvojio Aleksandar Atanasijević sa 19.

Nikada do sada ovaj poljski klub nije došao do medalje u prvenstvu, tako da se sada slavi zaista istorijski podvig. Na neprijatnoj četvrtoj poziciji ostao je tim za koji igraju Aleksandar Atanasijević i Mihajlo Mitić.

SKRA ove sezone nije ispunio očekivanja i ciljeve, pa je došlo posle izgubljenog polufinala do raskida saradnje sa trenerom Slobodanom Kovačem. Nije momentalno urodila plodom ta šok terapija, jer Atanasijević i drugovi ipak nisu uspeli da dođu do treće pozicije i plasmana u elitno evropsko takmičenje.

Za Igora Kolakovića bi ovo trebalo da bude oproštaj od Poljske, jer želi da se vrati u Srbiju i trenutno posveti samo selektorskom poslu.


tagovi

Igor KolakovićOK Aluron VartaUroš KovačevićAleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara