Lamar Džekson (©AFP)
Lamar Džekson (©AFP)

Si Džej Straud plaši Rejvense, zahuktali Pekersi žele da skinu prokletstvo Fortinajnersa

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.01.24. | 14:29

NFL, plej-of: Baltimor domaćin Hjustonu (22.30), dok Grin Bej ide na noge favorizovanom San Francisku u Kaliforniji (02.15)

Nastavlja se plej-of u omiljenom sportu Amera, a sva četiri domaćina imaju uloge favorita u polufinalnim duelima obe konferencije. Baltimor i San Francisko su kao lideri AFC-a i NFC-a preskočili prethodni vikend, takozvani “vajl kard vikend”. Oba tima su obezbedila pol-pozicije kolo pre kraja ligaškog dela sezone. I tada su odmarali startere.

Odmorni idu na megdan Hjustonu i Grin Beju što može da bude mač sa dve oštrice. Pre tri sezone, Rejvensi su takođe bili veliki favoriti protiv Tenesi Tajtensa u polufinalu AFC-a, ali su bili poraženi na svom terenu.

Izabrane vesti

Na putu Lamaru Džeksonu i drugovima večeras (22.30) stoji najprijatnije iznenađenje šampionata Hjuston koga predvodi senzacionalni ruki kvoterbek Si Džej Straud. Niko od Teksansa nije očekivao ni plej-of, a tek ne da će u njemu da slave. Pregazio je Hjuston prošle nedelje protiv Klivlend, a sada ide na noge favoritu u Merilendu. Odbrana domaćina je granitna, jedna od boljih u ligii, pa neće biti lako timu Džona Harboua, iako im se daju mnogo već šanse od lidera Juga AFC-a da naredne nedelje na svom terenu igra meč za plasman u Superboul.

22.30: (1,20) Baltimor Rejvens (15,0) Hjuston Teksans (5,40)

Igra trčanjem je osnova Baltimora u napadu, dok će Teksansi pre svega da se uzdaju u preciznu ruku Si Džej Strauda, drugog pika na draftu protekle godine i sigurno ofanzivnog novajliju šampionata.

Baltimor je ove sezone čak tri puta poražen na svom terenu, pa nije stadion u Merilendu neosvojiv. Igraće se na otvorenom, sigurno u zimskim uslovima, pa je to prednost Rejvensa. Hjuston je domaćin u zatvorenom, pa ovom timu je odgovaraju uslovi za igru.

02.15: (1,20) San Francisko Fortinajners (15,0) Grin Bej Pekers (5,40)

Grin Bej igra fantastično u poslednje vreme. Napad sa Džordanom Lavom je fantastičan. Prošle nedelje je pregažen Dalas u Teksasu, a sad tim Meta Leflora gostuje noćas (02.15) u toploj Kaliforniji najboljem timu NFC-a u ligaškom delu, San Francisku, koga svi vide kao prvog favorita za titulu sredinom februara u Las Vegasu.

KVOTA U MOZZARTU DA SAN FRANCISKO OSVAJA TITULU JE 3,00. POGLEDAJTE I OSTALE KVOTE ZA PRVAKA NFL-a I POBEDNIKA KONFERENCIJA.

Napad sa Brokom Pardijem, Kristijanom Mekefrijem i Dibom Semjuelom imaće težak zadatak protiv odlične odbrane Pekersa. Prethodnih godina, Fortinajnersi su uvek dobijali u plej-ofa Siraše iz Viskonsina i to uglavnom na Lembo fildu. Pekersi su u naletu, nisu bez šansi, ali treba da ponove fantastičan meč kao protiv Dalasa, ali i da tim Kajla Šenehana ima slab dan.

Utakmice NFL šampionata od ove sezone možete da gledate na kanalima Arene Sport.

NFL, PLEJ-OF – POLUFINALA KONFRENCIJE (JEDAN MEČ)

AFC

Subota

22.30: (1,20) Baltimor Rejvens (15,0) Hjuston Teksans (5,40)

NFC

Nedelja

02.15: (1,20) San Francisko Fortinajners (15,0) Grin Bej Pekers (5,40)

21.00: (1,40) Detroit Lajons (14,0) Tampa Bej Bakanirs (3,35)

Ponedeljak

00.30: (1,70) Bafalo Bils (13,0) Kanzas Siti Čifs (2,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NFLNFL ligaamerički fudbalBaltimor RejvensSan Francisko Fortinajners

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara