Odbojkašice Skandićija (©CEV)
Odbojkašice Skandićija (©CEV)

Skandići se mučio u prvom setu, pa izdominirao u nastavku

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 21:53

Turkiš Erlajnz nije uspeo da izbegne maksimalni poraz u prvom meču polufinala CEV kupa za odbojkašice

Ušle su odlično u meč odbojkašice Turkiš Erlajnza, povele 16:10 i držale sve u svojim rukama. Međutim, dozvolile su da se stvari u potpunosti preokrenu. Kad su ispustile uvodni period, više nije bilo povratka. Skandići je režirao veliki preokret u prvom činu, a onda potpuno izdominirao u naredna dva - 3:0 (27:25, 25:12, 25:18).

Posle ovakvog raspleta italijanska ekipa je mnogo bliža finalu CEV kupa. Revanš utakmica se igra 22. marta u Istanbulu, a Skandićiju će na tom duelu biti potrebna dva seta kako bi overio kartu za veliko finale. Turski tim dalje vodi samo pobeda 3:0 ili 3:1, a onda slavlje u zlatnom setu.

Izabrane vesti

Do maksimalnog trijumfa Italijanke je vodila Ekaterina Antropova, koja je završila susret sa 18 poena. Iz napada je zabeležila 14, tri sa servisa i jedan iz bloka. Najveću podršku dobila je od Žu Ting. Kineskinja je upisala 11 poena, uz 50 odsto uspešnosti u napadu (20-10).

Amerikanka Medison Kingdon-Rišel je bila najefikasnija u poraženom sastavu sa 12 poena. Kira Van Rajk je bila druga dvocifrena sa 10 poena.

Kad se pogleda timska statistika - Skandići je bio bolji na bloku i manje je grešio na prijemu i servisu. Po broju osvojenih poena iz servisa i napada, ekipe su bile izjednačene.

U drugom polufinalu sastaju se Targovište i Alba Blaž. Prvi obračun je na programu u sredu od 17 časova, a revanš se igra 23. marta.

CEV KUP - POLUFINALE

Skandići - Turkiš Erlajnz 3:0

Sreda

17.00: Targovište - Alba Blaž


tagovi

ŽOK SkandićiTurkiš ErlajnzCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara