Odbojkašice Srbije (CEV)
Odbojkašice Srbije (CEV)

Slađana Mirković: Stigao nas je umor, ali nastavljamo da grizemo za kartu

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.09.23. | 10:42

Odbojkašice veruju da će se već sutra vratiti na pobednički put u kvalifikacijama

Posustale su odbojkašice Srbije u petom kolu turnira u Ningbou. Na put im je stala Dominikanska Republika i tako sprečila da sa maksimalnim učinkom dočekaju dve najteže utakmice koje za vikend imaju protiv Holandije i Kine.

Srpkinje i dalje imaju velike šanse da budu na jednom od prva dva mesta koja vode na Olimpijske igre, ali ukoliko žele da obezbede vizu, moraju naredna dva susreta da odigraju bolje nego današnji obračun.

Izabrane vesti

Svesne su devojke toga i veruju da će se već u subotu vratiti na pobednički put.

"Nažalost, prvi poraz na ovom takmičenju, nismo uspele da nadigramo ekipu Dominikanske Republike. One su igrale sjajan meč, a kod nas neki elementi nisu funkcionisali kao inače. Možda je negde i umor stigao. Svakako je teško takmičenje, bodovi se dele i u drugim utakmicama. Nas očekuje Holandija sutra, nastavljamo da grizemo i da se borimo za tu kartu za Pariz", rekla je posle utakmice dizač Srbije Slađana Mirković.

Razočaranje zbog poraza nije krila ni libero Aleksandra Jegdić.

"Ništa nije gotovo ovim porazom. Imamo dve utakmice još protiv Holandije i Kine. Mislim da su one danas imale malo više sreće. Mi smo na momente igrale veoma lepu odbojku, ali one su se tako branile i ispucavale po bloku nekad toliko jako da... Ne znam šta da kažem. Nismo uspele da se odbranimo u nekim bitnim trenucima. Igrale su bolje, završile su taj treći set što mislim da je prelomilo utakmicu u njihovu korist. Mislim da smo mi dobile treći da bismo privele meč kraju. Idemo dalje, sutra će okrećemo Holandiji i nadamo se dobroj igri", zaključila je Aleksandra Jegdić.



tagovi

Kvalifikacije za Olimpijske igre 2024.ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeAleksandra JegdićSlađana Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara