(©CEV)
(©CEV)

Slave Turci u Briselu! Melisa Vargas vodi Santarelijevu četu ka medalji, Poljska ide kući

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.08.23. | 18:33

Derbi četvrtfinala završen posle tri seta - 3:0 (25:23, 25:22, 25:18)

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Brisela)

Ide Turska u polufinale! Preuzela je stvari na svoja leđa Melisa Vargas, prikazala još jedno dominantno izdanje i povela Santarelijevu četu ka medalji. Samo još jedan pobednički korak im je potreban za jedno od tri mesta na podijumu. Danas su odbojkašice Turske savladale Poljsku posle velike borbe u tri seta i tako poslale velikog rivala kući - 3:0 (25:23, 25:22, 25:18).

Izabrane vesti

Kubanka koja je ove godine nakon dobijanja državljanstva zaigrala za tim Danijelea Santarelija završila je utakmicu sa 24 poena - bila je nezadrživa u ključnim trenucima, čak je i as servisom stavila tačku na trijumf. Pratila je Ebrar Karakurt sa 14 poena, dok je na drugoj strani najbolja bila Agnješka Korneluk sa 13 poena. Jedan manje upisala je Magdalena Stišjak.

Turska će za dva dana u polufinalu igrati sa Italijom, a u drugom polufinalnom meču sastaće se Holandija i pobednik večerašnjeg duela Srbija - Češka.

(CEV)(CEV)

Opravdala je ova utakmica zvanje derbija četvrtfinala. Koliko je meč bitan, pre svega je moglo da se vidi na tribinama. Publika je lepo ispunila halu, navijači su bili glasni, oba tima imala su veliku podršku. Nadjačavali su se Poljaci i Turci. A na terenu je bilo još žešće... Ređali su se sjajni napadi, odlične odbrane, jaki servisi. Svega je bilo. Sve što jedan ljubitelj odbojke može da poželi - ubacile su ekipe u današnji repertoar. Bilo je i neizvesno, dramatično, dešavali su se i preokreti.

Sredinom prvog seta Poljska je povela 14:10, nešto kasnije je imala vođstvo 16:12. Raspoložena je bila Magdalena Stišjak, na njenim krilima ekipa je gradila prednost. Međutim, Turkinje nisu odustajale. Santareli je zamenio dizača, bodrio je tim pored aut linije, skakao i verovao da njegove izabranice mogu da stignu rivalke. I uspele su u svojoj nameri. Melisa Vargas je publici demonstrirala kakve sve kvalitete poseduje. Imala je odgovor na svaki dobar potez protivnica. Bilo je zanimljivo do samog kraja, dok nije pala poslednja lopta koja je Turskoj donela prvi set.

(CEV)(CEV)

Sličan scenario imao je i drugi čin. Ponovo je Poljska bolje otvorila, vodila je 6:4, 14:12, 21:18. Ali, ni ta tri poena viška nisu bila dovoljna da dođe do izjednačenja. Jednostavno, to nije želela da dozvoli Melisa Vargas. U završnici je prošla svaku bitnu loptu, upisala je deset poena u drugom setu, uz sedam u prvom - 17 ukupno za prva dva - pa na njenu adresu idu najveće zasluge za vođstvo 2:0 Turske.

U trećem setu su posao zajedničkim snagama završile Karakurt i Vargas. U ovom periodu Santarelijeva ekspedicija je na vreme stekla prednost i nije je ispuštala. Poljska više nije imala oružja, nije mogla do velikog preokreta, jer je Turska igrala u petoj brzini.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

Četvrtfinale

Utorak - Firenca

Holandija - Bugarska 3:0 (25:11, 25:13, 25:19)

Italija - Francuska 3:0 (25:14, 29:27, 25:13)

Sreda - Brisel

Turska - Poljska 3:0 (25:23, 25:22, 25:18)

20.00: (1,01) Srbija - Češka (9,90)

Polufinale - 1. septembar u Briselu

Holandija - Srbija/Češka

Italija - Turska

Finale i za 3. mesto - 3. septembar u Briselu

***kvote su podložne promenama


tagovi

Melisa VargasŽenska odbojkaška reprezentacija Turskeženska odbojkaška reprezentacija PoljskeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara